Lexus lansează primul său automobil electric, RZ 450e

Lexus lansează primul său automobil electric, RZ 450e

Toyota a fost criticată pentru lansarea lentă a primului său vehicul electric dedicat, dar se poate argumenta că întârzierea i-a dat celui mai mare producător de automobile din lume timp suficient să analizeze concurența în timp ce își pune propriile planuri în mișcare, transmite The Verge. Astăzi, brandul de lux al companiei, Lexus, a anunțat detalii despre prețurile pentru primul său vehicul electric, RZ 450e, și, așa cum puteți vedea, este mult mai ieftin decât majoritatea altor vehicule electrice de lux existente.

Alex Gurdila

RZ 450e are un preț competitiv cu alte vehicule electrice de lux, cum ar fi BMW iX, Volvo EX90 și Mercedes EQS SUV. RZ este, de asemenea, primul Lexus construit pe platforma e-TNGA a Toyota. RZ 450e are un preț competitiv cu alte vehicule electrice de lux, cum ar fi BMW iX, Volvo EX90 și Mercedes EQS SUV. RZ este, de asemenea, primul Lexus construit pe platforma e-TNGA a Toyota.


...

Lexus RZ450e

Sursa: Lexus

Publicitate

RZ 450e vine în două niveluri de finisare: Premium și Luxury. Versiunea Premium cu tracțiune integrală și jante de 18 inci începe de la 59.650 de dolari, inclusiv taxele de livrare, în timp ce varianta cu jante de 20 de inci începe de la 60.890 de dolari. Nivelul de finisare Luxury cu tracțiune integrală începe de la 65.150 de dolari.

Acesta este semnificativ mai puțin decât multe dintre concurenți, cum ar fi BMW iX (83.200 de dolari), Volvo EX90 (79.950 de dolari) și Mercedes-Benz EQS SUV (105.550 de dolari). Dar este comparabil cu alți rivali, cum ar fi Cadillac Lyriq (61.795 de dolari) sau Audi E-tron Q4 (56.800 de dolari).

...

Lexus 450e

www.greencarreports.com

Și, deși este construit pe aceeași platformă e-TNGA ca și Toyota bZ4X complet electric, Lexus RZ va veni cu stiluri de lux, materiale mai frumoase și un acoperiș panoramic din sticlă, precum și alte accesorii de lux. Desigur, dacă doriți să economisiți bani, puteți plăti 42.000 de dolari pentru bZ4X și obține aceeași baterie de 71,4 kWh ca RZ.

În mod interesant, RZ are o rază de acțiune estimată de EPA de 220 de mile pe jante de 18 inci și 196 de mile pe jante de 20 inci. Acest lucru este mai puțin decât raza de acțiune estimată de EPA pentru bZ4X de 252 de mile, care probabil poate fi atribuită distribuției de greutate și aerodinamicii.

Trebuie să ținem cont că Toyota a declarat că așteaptă să facă un automobil sport Lexus care ar avea o "rază de croazieră" de 700 km (434 mile) și să poată accelera de la zero la 60 mph în mai puțin de două secunde. Este clar că acesta nu este RZ,

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal