Maia Sandu, din plenul Parlamentului: În 2030, R. Moldova trebuie să fie țară membră a UE (VIDEO)

Maia Sandu, din plenul Parlamentului: În 2030, R. Moldova trebuie să fie țară membră a UE (VIDEO)

Președinta Maia Sandu a făcut o vizită surpriză la Parlament și ține un discurs în plen. De la tribună, șefa statului a spus că în șapte ani, Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene. Maia Sandu a adăugat că nu își mai dorește ca moldovenii să fugă în UE, ci vrea să aducă UE „la noi acasă”.

Baciu Ana

„În 2030, Republica Moldova trebuie să fii țară membră a UE. Acum este șansa noastră reală de a deveni membră cu drepturi depline a familiei europene, avem susținerea statelor UE. Moldovenii au ales calea europeană, car cât de repede vom ajunge acolo depinde de noi toți”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că își dorește ca Uniunea Europeană să fie la noi acasă.

„Noi nu mai vrem ca moldovenii să fugă în UE, noi vrem ca UE să fie la noi acasă. Am ales această cale, o Moldovă europeană, nu pentru că este ușoară, ci pentru că este unica șansă pentru ca moldovenii să aibă o viață bună, în pace, în casa lor”.

Maia Sandu a făcut un apel către opoziție și o îndeamnă să susțină aderarea la UE, necondiționat.

„Opriți dezbinarea, să unim societatea noastră ca toți cetățenii să aibă o viață bună, venituri europene, să trăiască în sate și orașe amenajate. Fac apel către toate forțele politice să pună aderarea la UE deasupra intereselor înguste și să țină această cale necondiționat”, a adăugat președinta.

Șefa statului a mai spus că în prezent se lucrează la o strategie de securitate.

„Solicit tuturor instituțiilor statului să lupte cu propaganda care intoxică oamenii și să asigure informarea corectă, clară și la timp a cetățenilor. Trebuie să ne apărăm mai bine de propaganda rusă și de dezinformare și vom face asta. 

Lucrăm la elaborarea unei strategii de securitate care să întărească capacitatea de apărare a Moldovei. O asemenea strategie a lipsit prea mult timp. Totodată, solicit Guvernului să continue construcția de instituții puternice care pot asigura ordinea și securitatea

Aștept de la Guvernul Recean să acționeze ferm pentru a opri orice tentativă de destabilizare a țării, dar și să vină cu acțiuni rapide de susținere a economiei.

Maia Sandu a conchis, spunând că avem un neam demn și calea noastră e cea europeană.

Eu cred în Moldova. Vreau și voi să credeți în Moldova. Moldova europeană este unica noastră cale. Noi suntem generația care va duce Moldova în Uniunea Europeană și o vom face până în 2030”, a conchis președinta.


Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal