Gata sau ba pentru dialog? Guvernul a invitat-o pe Marina Tauber la discuții în contextul securității la proteste. Răspunsul deputatei

Gata sau ba pentru dialog? Guvernul a invitat-o pe Marina Tauber la discuții în contextul securității la proteste. Răspunsul deputatei

Una dintre liderii protestelor Șor, deputata Marina Tauber, a fost invitată la Guvern pentru un dialog pe marginea securității în contextul manifestațiilor din ultima perioadă. În timp ce reprezentanții Legislativului spun că Tauber ar fi refuzat invitația, parlamentara spune că e gata să se prezinte în cursul următoarei săptămâni.

Irina Soltan

Serghei Diaconu, șeful Cabinetului prim-ministrului Dorin Recean, a anunțat la 17 martie că a contactat-o pe deputata Marina Tauber, una dintre organizatoarele protestelor așa numitei „Mișcări pentru Popor”. Aceasta după ce reprezentanții Partidului Șor au amenințat cu blocarea drumurilor în caz că cererile înaintate nu vor fi satisfăcute.

Azi dimineață am avut o discuție telefonică directă cu Marina Tauber. Am invitat-o la Guvern să discutăm, din numele premierului petiția depusă și anumite probleme de securitate legate de organizarea protestelor. Dna Tauber a refuzat invitația.

Autor: A anunțat Serghei Diaconu la 17 martie.

Publicitate

La scurt timp, Tauber a venit cu un răspuns. Deputata afirmă că reprezentanții Mișcării Pentru Popor sunt gata de o întrevedere cu premierul Dorin Recean, în orice zi a săptămânii viitoare. Tauver afirmă că a fost informată despre întrevedere cu puțin timp înainte, ceea ce făcea imposibilă participarea și a altor reprezentanți ai Mișcării Pentru Popor.

Din Mișcarea Pentru Popor fac parte mai multe forțe politice și asociații obștești, iar fiecare dintre ei are agenda proprie. Ei nu dorm sub clădirea guvernului, pentru a veni imediat la primul apel și, aflând despre întâlnire cu doar 2,5 ore înainte, după cum e lesne de înțeles, este imposibil să participe toți reprezentanții. 

Autor: Deputata Partidului Șor, Marina Tauber

În cazul unor eventuale discuții, deputata spune că va insista pe cerința de achitare a facturilor cetățenilor pentru lunile de iarnă.

AGORA amintește că Protestul care s-a desfășurat la 16 martie în fața Parlamentului s-a lăsat de la bun început cu probleme. Poliția a anunțat că a condus la inspectorat pentru identificare 24 de participanți, printre care 15 minori fără însoțitori. Una dintre persoanele documentate se afla în căutare.

Citește detalii aici: Protest cu îmbrânceli, minori nesupravegheați și trafic dat peste cap: Cum decurge manifestația din centrul capitalei

Totodată, potrivit oamenilor legii, locuitorii capitalei au sesizat despre comportamentul participanților la întrunire, fiind deranjați în special că aceștia își satisfac necesitățile fiziologice în curțile blocurilor și stațiile de așteptare a transportului public.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal