Deputat PAS: Cu cât mai mult ne îndepărtăm de Federația Rusă, cu atât intensitatea instrumentelor lor de șantaj scade

Deputat PAS: Cu cât mai mult ne îndepărtăm de Federația Rusă, cu atât intensitatea instrumentelor lor de șantaj scade

Deputatul PAS, Radu Marian susține că cu cât Republica Moldova se îndepărtează mai mult de Federația Rusă, cu atât intensitatea instrumentelor de șantaj a Moscovei scade. În cadrul unui interviu acordat postului român Digi24, parlamentarul a mai afirmat că planul Rusiei este de a face din Moldova „un al doilea Belarus”.

Cristian Bolotnicov

Planurile Federației Ruse de a menține Republica Moldova în zona sa de influență au eșuat până acum, dar asta nu înseamnă că ei nu vor încerca în continuare. Dincolo de interesul lor de a menține Republica Moldova sub controlul lor, ei doresc să transforme Republica Moldova într-un punct de presiune asupra Ucrainei, așa cum este Belarusul. Încearcă să facă din Republica Moldova un al doilea Belarus.

Autor: Radu Marian, deputat PAS

Parlamentarul susține că deși intențiile Rusiei nu se realizează, e necesară în continuare o vigilență sporită din partea cetățenilor. Totodată, o depărtate mai mare de Moscova, înseamnă o eficiență mai scăzută a instrumentelor de șantaj din partea Rusiei.

Publicitate
Cu cât mai mult ne îndepărtăm de Federația Rusă, cu atât intensitatea instrumentelor lor scade. Acum, spre exemplu, suntem pentru prima dată în ultimii 30 de ani într-o situație în care nu mai suntem dependenți de gazele din Federația Rusă. Timpul, de fapt, acum curge în favoarea noastră și în defavoarea Federației Ruse.

Autor: Radu Marian, deputat PAS

Marian afirmă că în următoarea perioadă ar urma să aibă loc în continuare tentative de organizare a unor lovituri de stat, afirmând că autoritățile cunosc despre aceste planuri și că până acum Poliția a intervenit „și a arestat oamenii care au vrut să facă provocări”. Totodată, parlamentarul susține că în cazul existenței unei alte guvernări la Chișinău, Moldova ar fi fost utilizată de Rusia împotriva Ucrainei.

Dacă ar fi fost o altă guvernare la Chișinău, în scenariul negru în care Dodon ar fi câștigat, sigur Moldova ar fi fost folosită ca punct de presiune asupra Ucrainei. Ei ar fi putut să folosească Republica Moldova ca platformă pentru a lansa avioane de luptă. Noi am evitat acest scenariu.

Autor: Radu Marian, deputat PAS

Pe 17 martie, Sandu a avut o vizită-surpriză la Parlament, unde a ținut un discurs în care a precizat că țara noastră lucrează la o strategie de securitate.

„Solicit tuturor instituțiilor statului să lupte cu propaganda care intoxică oamenii și să asigure informarea corectă, clară și la timp a cetățenilor. Trebuie să ne apărăm mai bine de propaganda rusă și de dezinformare și vom face asta. Lucrăm la elaborarea unei strategii de securitate care să întărească capacitatea de apărare a Moldovei. O asemenea strategie a lipsit prea mult timp. Totodată, solicit Guvernului să continue construcția de instituții puternice care pot asigura ordinea și securitatea”, a spus Sandu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal