Marea Britanie anunță furnizarea de obuze cu uraniu sărăcit Ucrainei. Putin spune că „Occidentul colectiv începe deja să folosească arme cu componentă nucleară”

Marea Britanie anunță furnizarea de obuze cu uraniu sărăcit Ucrainei. Putin spune că „Occidentul colectiv începe deja să folosească arme cu componentă nucleară”

Adjunctul secretarului britanic al Apărării, Annabelle Goldiy, a declarat că Londra va preda Ucrainei proiectile cu uraniu sărăcit. Ministra adjunctă a menționat că astfel de obuze „au o eficacitate ridicată în ceea ce privește lovirea tancurilor și vehiculelor blindate moderne”. Vladimir Putin a comentat declarația lui Goldy. În timpul unei conferințe de presă comune cu președintele chinez Xi Jinping, președintele rus a declarat că Moscova va fi „forțată să reacționeze” în cazul unor astfel de livrări, scrie meduza.io.


Baciu Ana

„Se pare că Occidentul a decis, într-adevăr, să lupte cu Rusia până la ultimul ucrainean. Deja nu în cuvinte, ci în fapte. Dar aș vrea să remarc în acest sens că, dacă toate acestea se vor întâmpla, Rusia va trebui să reacționeze în consecință, ținând cont de faptul că Occidentul colectiv începe deja să folosească arme cu componentă nucleară", a declarat Putin.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a comentat, de asemenea, planurile Londrei. El consideră că, printr-o astfel de decizie, țările occidentale sunt pregătite să „încalce dreptul umanitar internațional”.

„Dacă acest lucru este adevărat, înseamnă că sunt gata nu doar să își asume riscuri, ci să încalce dreptul umanitar internațional, așa cum au făcut în Iugoslavia în 1999. Și multe alte lucruri pe care și le-au permis, inclusiv crime de război, crime împotriva umanității”, a declarat Lavrov.

De la izbucnirea războiului la scară largă în Ucraina, Vladimir Putin și numeroși oficiali ruși au amenințat în mod regulat Occidentul cu armele nucleare. La 21 februarie, în timpul discursului său în fața Adunării Federale, președintele rus a anunțat că Rusia își suspendă participarea la Tratatul de reducere a armelor strategice.

Financial Times a scris că Putin s-a gândit la posibilitatea de a folosi arme nucleare în Ucraina și a ajuns la concluzia că nici măcar un atac nuclear limitat nu ar face bine Rusiei. Casa Albă a declarat că SUA nu au văzut niciun semn că președintele rus ar fi pregătit să folosească arme nucleare în Ucraina sau oriunde altundeva.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal