Primul și unicul complex rezidențial Pre Certificat GREEN HOMES din țară

Primul și unicul complex rezidențial Pre Certificat GREEN HOMES din țară

Complexul rezidențial NEWTON HOUSE Grădina Botanică este primul și unicul proiect rezidențial aprobat de programul de certificare internațională GREEN HOMES. Principiile de certificare asigură garanția construcției la cele mai înalte standarde de calitate – benefice mediului, proprietarilor, locuitorilor și vizitatorilor. 

Cătălina Vudvud Grițco

În premieră pentru Republica Moldova, Romania Green Building Council în colaborare cu UNDP-MD a acordat primul certificat preliminar pentru proiectul rezidențial NEWTON HOUSE Grădina Botanică, din Chișinău.

Certificare internațională GREEN HOMES – clădiri verzi construite responsabil față de mediul înconjurător 

Publicitate

GREEN HOMES/Green Buildings este cel mai robust sistem internațional de certificare, care depășește alte sisteme de evaluare, incluzând, pe lângă o listă cuprinzătoare de criterii de mediu conformă cu Taxonomia EU, și testarea și monitorizarea calității aerului din interior și a nivelului de radon înainte de ocuparea clădirii, gestionarea, monitorizarea în etapele de post construcție și funcționare, rezistența la foc și optimizarea energetică. Cu alte cuvinte, sistemul vizează toate etapele, de la concept până la execuție, la perioada ulterioară predării locuinței către utilizatorul final. 

...

NEWTON HOUSE Grădina Botanică

GREEN HOMES/Green Buildings

Primul proiect din țară construit pe cele mai performante principii sustenabile


NEWTON HOUSE Grădina Botanică este unicul proiect construit pe principii sustenabile și certificat internațional din Moldova. Cele mai importante criterii de evaluare sunt incluse în planul de prevenire a poluării în construcția complexului prin următoarele principii:  

1.Managementul sustenabil al deșeurilor

reciclare a minimum 30% din deșeurile produse pe șantier în faza de construcție

crearea unui sistem de colectare a deșeurilor pe cinci tipuri de deșeuri, în conformitate cu cerințele „zero waste”

sistem de colectare separată a bio-deșeurilor și posibilitatea de a le trata la fața locului sau de a contracta un operator de de salubritate pentru compostare sau digestie anaerobă

2.Materiale de construcții de înaltă calitate 

utilizarea responsabilă a materialelor folosite în construcție sporesc eficiența energetică, termică și fonică

sunt utilizate tehnologiile și echipamentele de construcții de ultimă generație, care sunt gândite pentru a reduce consumul de resurse 

3.Sănătate și stare de bine

locuințe mai sănătoase și mai calitative

mediu care oferă beneficii financiare pentru locatari, precum reducerea costurilor lunare totale la facturi

creșterea performanței, confortului și stării de bine în locuințe, ridicând standardul de viață

...

NEWTON HOUSE Grădina Botanică

GREEN HOMES/Green Buildings

Pre Certificare pentru Locuințe Verzi demonstrează încă odată că NEWTON HOUSE Grădina Botanică este cel mai modern proiect rezidențial, care folosește principiile unei construcții sustenabile, contribuind la creșterea sănătății, confortului, siguranței și calității vieții locuitorilor. Ceea ce reprezintă o garanție a faptului că complexul respectă cele mai înalte standarde de calitate europeană. Mai mult, proiectul oferă oportunitatea de a procura locuințe mai sănătoase și de calitate – prin cea mai avantajoasă metodă de achitare: în rate, direct de la dezvoltator, fără gajuri și comisioane, fără implicarea băncii. 

Trebuie să menționăm că, Pre Certificarea nu este o procedură obligatorie cerută de autoritățile țării noastre, ci de evaluatori independenți calificați internațional recunoscuți de comisia europeană. În acest context, unele companii de la noi tind să se numească de sine stătător ecologice sau sustenabile, când de fapt instalează doar câteva panouri fotovoltaice. Însă pentru a obține o astfel de certificare este necesar de a trece mai multe etape și sunt criterii riguroase de evaluare, eficiența energetică fiind doar un punct din criteriile de bază ale evaluării. 

...

NEWTON HOUSE Grădina Botanică

GREEN HOMES/Green Buildings

Pentru mai multe informații și detalii despre cel mai ambițios proiect rezidențial de la Botanica, ia legătura cu reprezentanții oficiali ai proiectului fie la oficiul de vânzări (str. Grădina Botanică 18, vis-a-vis de intrarea în parcul Grădina Botanică), fie la numărul de telefon: 076 01 49 47 fie accesând site-ul: newton.md/botanica 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal