PROFESIONIȘTII| Minimalistu: „O să mă pensionez la 30 de ani cu un portofoliu de jumătate de milion de euro”

PROFESIONIȘTII| Minimalistu: „O să mă pensionez la 30 de ani cu un portofoliu de jumătate de milion de euro”

Într-o epocă ce pare să fie tot mai orientată spre lux și opulență, un tânăr promovează pe pagina sa de Instagram cum și de ce ar trebui să economisim. Să ne înmulțim veniturile și să ne diminuăm cheltuielile. Să ne putem permite mașini mai scumpe, dar să le conducem pe cele care încă merg și sunt la fel de funcționale, chiar dacă poate nu-s așa de trendy. Vlad Caluș și-a început parcursul în viața de adult cu o afacere specializată în digital marketing. Șapte ani mai târziu, afacerea îi aduce profit, iar banii pe care îi câștigă în reinvestește în acțiuni cumpărate de la diverse companii, care, ulterior, prin intermediul dividendelor îi înmulțesc averea. Despre experiența sa le povestește zilnic celor peste 35.000 de oameni care îi urmăresc profilul și explică pe înțeles termeni complicați din lumea finanțelor și investițiilor.

Mardari Irina

De la banii la ciorap - la investiții cu cap

Publicitate

Independența financiară - asta e ceea ce promovează Vlad pe platformele sale de social media, intitulate sugestiv - Minimalistu. De fapt, activitatea sa de pe online este mai mult decât un blog de lifestyle în care autorul împarte cu urmăritorii sale evenimente și situații cu care se ciocnește zilnic. Pasionat de educație și autoeducație, Vlad investește timp și resurse în.educarea nișată a publicului său. Altfel spus, blogul său este un abecedar al investițiilor, începând de la definiții pentru începători până la subiecte nișate, explicate mură-n gură.

Încerc să ajut oamenii să-și administreze bugetul mai bine, să înceapă să facă primele economii, să-și investească economiile într-un mod simplu și eficient pentru ei și să se bucure de viață cheltuind banii într-un mod mai inteligent.

Autor: Vlad Caluș, antreprenor și investitor

Lupta cu preconcepțiile scepticilor...

Atunci când vine vorba de bani, oamenii sunt mult mai rezervați. Este un adevăr pe care și Vlad Caluș l-a înțeles atunci când a pornit misiunea sa de educare financiară a publicului său. Era pregătit că va avea de combătut mituri și că va trebui să fie suficient de documentat și să aibă argumente suficient de puternice pentru a echilibra pozițiile scepticilor care îl vedeau ca pe un „șarlatan” care încearcă să facă lobby pentru cine știe ce piramide financiare.

Vlad promovează ideea că investițiile nu sunt doar pentru elite, iar pentru a face primii pași în acest domeniu nu ai nevoie de averi.

„E un subiect plin de controverse, plin de cuvinte sofisticate, plin de preconcepții despre faptul că trebuie să fii o persoană foarte inteligentă sau trebuie să ai studii în finanțe ca să știi exact ce înseamnă investițiile. Nu ai nevoie de aceste lucruri, oricine poate începe să investească, de oriunde”.

Autor: Vlad Caluș, antreprenor și investitor

Educația financiară, încă în fașă...

Vlad este investitor la bursă de câțiva ani știe cum să-și administreze finanțele personale. Pentru asta a avut nevoie de mii de ore petrecute în procese de învățare. Când a ieșit din zona de autodidact începând să împartă și cu alții din tot ce știa era pregătit că una dintre provocările cu care se va confrunta este educația financiară destul de precară.

Astfel, blogul său înainte de a promova independența financiară, și-a asumat misiunea de a educa publicul și de a explica ce este educația financiară și de ce avem nevoie de ea pentru a trăi mai bine și mai liberi într-o lume condusă și dirijată de bani.
Motivația mea, transparența, modul în care povestesc despre finanțele personale a motivat multe ale mii de oameni care mă urmăresc să își pună educația financiară drept unul dintre principalii piloni ai unei dezvoltări personale. Oamenii înțeleg cât de important este să povestim mai multe despre educația noastră financiară, să vorbim despre idei.

Autor: Vlad Caluș, antreprenor și investitor

Pensionar la 30 de ani?

Unul dintre scopurile care hrănește motivația lui Vlad Caluș este să devină independent financiar la 30 de ani. Să poată călători prin lume, să poată să facă voluntariat și să nu mai simtă că banii sunt principalul argument atunci când se pune problema dacă acceptă sau nu o provocare. Procesul deja a început, iar până la 30 de ani, Minimalistu este convins că va avea un portofoliu financiar de aproximativ 500.000 de euro.

Scopul meu de viață e să creez și să trăiesc o viață în care sunt fericit și să rămân recunoscător pentru tot ceea ce am în viață. Asta nu e neapărat o cifră în contul bancar pentru că anumite cifre în contul bancar nu neapărat o să-mi schimbe obiceiurile de viață și modul în care îmi cheltuiesc banii.

Autor: Vlad Caluș, antreprenor și investitor

Dar înainte de toate, Vlad spune că investițiile făcute cu cap, la timpul potrivit, le pot permite oamenilor să câștige nu doar bani, ci și clipe prețioase petrecute în tihnă în compania oamenilor dragi, făcând lucruri pentru care mulți dintre noi nu au timp o viață întreagă...

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal