Tauber: Autoritățile pregătesc o provocare militară în Transnistria. Reacția Guvernului: Încearcă să acopere eșecul protestelor

Tauber: Autoritățile pregătesc o provocare militară în Transnistria. Reacția Guvernului: Încearcă să acopere eșecul protestelor

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber a ieșit într-un briefing de presă în care a spus că autoritățile „pregătesc o provocare militară în Transnistria”, la mijlocul lunii aprilie. Responsabilii de la Guvern declară că afirmațiile deputatei sunt false și au drept scop dezbinarea societății.

Baciu Ana

„Există informația verificată că autoritățile noastre, Maia Sandu și Dorin Recean, pregătesc o provocare militară la frontiera cu Transnistria. Aceasta este planificată pe data de 17 aprilie. Mai există și alte informații că săptămână trecută autoritățile noastre au trimis în România 10 mii de uniforme ale poliției naționale și 10 mii de uniforme ale Armatei Naționale. Scopul acestei acțiuni este participarea contigentului internațional în acțiunile militare pe teritoriul R. Moldova. Și încă o informați este că la un șir de întreprinderi moldovenești au fost comandate 3.000 de sicrie”, a spus Tauber.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă a declarat că informațiile menționate de Marina Tauber sunt false.

„Afirmațiile doamnei Tauber fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii și dezbinării în societate.  Doamna Tauber încearcă să se acopere în fața finanțatorilor eșecul total al protestelor plătite. Instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări și țin situația sub control”, a spus Daniel Vodă.

Menționăm că la 12 martie, oamenii legii anunțau că au destructurat o schemă de destabilizare a situației în R. Moldova și că aceasta ar fi pusă la care de serviciile speciale ale Federației Ruse. Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțean, a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că poliția deține mai multe informații despre un plan de destabilizarea a situației. Informația a fost obținută datorită faptului că un agent al poliției de la noi a fost infiltrat sub acoperire în gruparea de diversioniști. 

Declarațiile vin, după ce sâmbătă, 11 martie, oamenii legii anunțau că dețin informații, precum că pentru ziua de duminică, 12 martie, în timpul protestului, se intenționează organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă.Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal