Valoarea Twitter a scăzut sub conducerea lui Musk. Compania valorează doar jumătate din prețul inițial de 44 miliarde de dolari

La un moment dat, Twitter s-a aflat la patru luni distanță de faliment.

27 martie 2023, 14:34Cristian Bolotnicov

Valoarea Twitter a scăzut sub conducerea lui Musk. Compania valorează doar jumătate din prețul inițial de 44 miliarde de dolari

Sub conducerea miliardarului Elon Musk, Twitter a ajuns să valoreze cca. 20 de miliarde de dolari, după cum a afirmat antreprenorul într-un email către angajați. Anterior, Musk a cumpărat compania pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie, după care a privatizat-o, notează The New York Times.

E-mailul, care a fost văzut de The New York Times, a fost trimis angajaților pentru a anunța un nou program de compensare cu acțiuni. În acesta, Musk îi avertiza pe angajați că Twitter rămâne într-o situație financiară precară și, la un moment dat, a fost la patru luni distanță de a rămâne fără bani. El a spus că sunt necesare „schimbări radicale” în cadrul companiei, inclusiv concedieri în masă și reduceri de costuri, pentru a evita falimentul și pentru a raționaliza operațiunile.

„Twitter este remodelat rapid”, a scris Musk, adăugând că societatea ar putea fi considerată „un start-up invers”.

Valoarea Twitter a scăzut pe măsură ce Musk a revizuit dramatic compania. În octombrie, Musk a privatizat Twitter, ceea ce înseamnă că nu mai este obligat să ofere transparență cu privire la finanțele sale. Dar miliardarul a indicat public că societatea a pierdut venituri, deoarece agenții de publicitate au fugit de platformă după preluarea sa, și a sugerat că Twitter este în pericol de faliment.

Cifra de 20 de miliarde de dolari evaluează Twitter puțin mai mult decât Snap, compania mamă a Snapchat, care s-a confruntat recent cu o criză de publicitate și a prezis că veniturile sale vor scădea. Snap, care are o capitalizare bursieră de aproximativ 18 miliarde de dolari, are aproximativ 375 de milioane de utilizatori activi zilnic, comparativ cu 237,8 milioane de utilizatori activi zilnici ai Twitter în ultima declarație publică a companiei înainte de a deveni privată.

Musk nu a răspuns solicitării de a comenta situația, notează The New York Times.

Potrivit e-mailului trimis de Musk despre noul program de compensare cu acțiuni, angajații Twitter vor primi acțiuni la X Corporation, holdingul pe care l-a folosit pentru a cumpăra compania. Aceste premii vor fi acordate în cadrul evaluării de 20 de miliarde de dolari. Domnul Musk a mai spus în e-mail că el crede că Twitter ar putea valora într-o zi 250 de miliarde de dolari.

Twitter va avea în plan să permită angajaților să vândă acțiunile la fiecare șase luni, a adăugat Musk, asemănător cu practica de la SpaceX, producătorul său privat de rachete. Vânzările de acțiuni private le-ar permite angajaților să aibă „acțiuni lichide, dar fără haosul prețului acțiunilor și fără poverile legate de procese ale unei companii publice”, a scris Musk.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal