Transport public sau pericol public? O mamă cu copil în brațe, prinsă între ușile unui troleibuz RTEC

Transport public sau pericol public? O mamă cu copil în brațe, prinsă între ușile unui troleibuz RTEC

Șirul incidentelor legate de transportul public în capitală continuă. O mamă cu copilul în brațe a fost prinsă în ușile unui troleibuz din gestiunea RTEC din capitală. S-a întâmplat în dimineața zilei de 29 martie. Veronica coborâse cu fiica în brațe, însă, ușile i-au prins rucsacul. Transportul ar fi pornit grăbit din loc, iar femeia a fost doborâtă la pământ. Contactată de AGORA, Veronica a spus că s-a adresat cu o plângere telefonică la Regia Transport Electric. Iată ce răspuns a primit.

Irina Soltan

UPDATE: RTEC confirmă că a recepționat plângerea pe cazul incidentului de miercuri dimineață: „Cererea a fost depusă și direcționată în parc pentru examinare. De obicei, incidentele se discută după încheierea zilei de lucru”, au comunicat pentru AGORA reprezentanții RTEC. 

Aceștia dau asigurări că vor contacta femeia care a semnalat incidentul în cel mai scurt timp ca să comunice decizia luată.

Știrea inițială: Cazul s-a întâmplat în jurul orei 10:30 a dimineții de 29 martie. Troleibuzul în care se afla Veronica cu fiica sa a ajuns în stația terminus de la Grădina botanică din sectorul Botanica din capitală.

Veronica a povestit pentru AGORA că în momentul în care a coborât șoferul nu s-ar fi asigurat că ușile s-au eliberat. Astfel, mama care avea și copilul în brațe, s-a pomenit cu rucsacul prins în uși.

Era stația terminus și șoferul mai avea câțiva metri până la oprire definitivă. Deci nu avea de ce să se grăbească. Nu întârzia nicăieri. Nici taxatoarea, nici șoferul nu au intervenit. Am avut noroc de un bărbat care tot a vrut să coboare.

Autor: Spune Veronica.

Publicitate

Femeia afirmă că se afla în stare de șoc și nu a reușit să memorizeze numărul de înmatriculare a troleibuzului. Acesta ar fi de pe ruta 22. Însă, la scurt timp Veronica a revenit cu un sunet la Regia Transport Electric și a întrebat cum poate adresa o plângere.

Mi-au spus că pot să trimit o plângere prin adresa electronică sau la telefon. Am comunicat la telefon ce s-a întâmplat, dar nu mi-au cerut foarte multe date personale. Au zis că urmează să ia o decizie în 10 zile și vor reveni. Dacă nu mă vor telefona voi reveni eu să văd dacă șoferul a primit măcar o mustrare.

Autor: Spune Veronica pentru AGORA

Femeia afirmă că nu s-a ales cu traume fiind și îmbrăcată în haine groase. Însă, copilul care dormea în acea clipă s-a ales cu o sperietură.

Ulterior, Veronica a făcut o postare în care spune că a fost contactată cu un răspuns: 

„Am ezitat să fac eu public cazul pentru că nu-mi place să fiu „în lumina reflectoarelor”, însă a fost inevitabil.[…] Am fost sunată de câteva instituții media și directorul Parcului nr.1 pentru a confirma incidentul. Presiunea media funcționează. Directorul Parcului a revenit și a zis că a identificat șoferița și aceasta i-a zis că era obosită (precizare: se simțea rău). 

Cred că angajații RTEC au nevoie de regim adecvat de muncă și concedii de boală, la solicitare, ca să nu se ajungă la tragedii ca cea de la Ciocana. Mâine șoferița va fi convocată în ședință”, a spus femeii.

AGORA amintește că acum câteva zile, în sectorul Ciocana al capitalei s-a produs un accident rutier cu implicarea unui troleibuz. În consecință, o fată în vârstă de 12 ani și-a pierdut viața. Cazul a ajuns în instanță, iar șoferița este reținută.

Administrația municipală susține că a demarat controale, iar 8 angajați de la RTEC au fost suspendați din funcție pe perioada anchetei.

La fel, amintim că la 27 martie, în capitală s-a produs un accident rutier cu implicarea autobuzului de pe ruta 23.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal