A.S.I.C.S. va premia medaliații de la Jocurile Europene din Polonia – 200 de mii de lei pentru aur

A.S.I.C.S. va premia medaliații de la Jocurile Europene din Polonia – 200 de mii de lei pentru aur

Cel puțin 80 de sportivi din Republica Moldova vor participa la cea de-a treia ediție a Jocurilor Europene din Polonia. Este vorba despre cel mai important eveniment sportiv din Europa, în preajma Jocurilor Olimpice din anul viitor, iar pentru 12 probe sportive, Jocurile vor substitui campionatele europene. O prezentare a regiunii care va găzdui Jocurile a fost făcută de Tomasz Kobzdej, ambasadorul Poloniei în Moldova.

Cătălina Vudvud Grițco

Importanța evenimentului a fost subliniată de către președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova, Nicolae Juravschi.

Se vor pune în joc și calificări pentru Jocurile Olimpice de la Paris, este important pentru noi ca la ultima etapă, să fie un nivel de pregătire cuvenit, ca în anul viitor să evoluăm mai domol”, a menționat Nicolae Juravschi.

În acest context, președintele de onoare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, Plamen Milanov, a anunțat premii pentru realizări la Jocurile din Cracovia- Malopolska.

Pentru Jocurile din Cracovia, la care vor participa destul de mulți sportivi de-ai noștri, mesajul asociației este că, pe lângă dorință și posibilități, e de dorit să existe și un stimulent financiar. Din numele A.S.I.C.S., vă promit că fiecare sportiv care va câștiga o medalie de aur, va primi din partea Asociației A.S.I.C.S. un premiu bănesc – 200 de mii de lei, pentru medalie de argint – 100 de mii de lei și pentru bronz - 50 de mii de lei”, a dat detalii Plamen Milanov.

Anunțul a fost întâmpinat cu bucurie de sportivii care ne vor reprezenta țara la Jocurile Europene.

Publicitate
Este o mare motivare pentru sportivi, sunt premii foarte mari și la competiții vom lupta cu dăruire de sine maximă. În primul rând e ca să aducem o medalie pentru Republica Moldova, dar și pentru a obține acest premiu bănesc, foarte necesar în pregătirile pentru Jocurile Olimpice din anul viitor

Autor: Serghei Tarnovschi, medaliat cu bronz la Olimpiada de la Tokyo

La evenimentul de prezentare a lotului național care va merge în Polonia a fost semnat și acordul de sponsorizare dintre A.S.I.C.S. și CNOS. Asociația își va asuma costurile de asigurare a sportivilor cu seturile de uniforme și echipamente necesare pentru a participa la eveniment.

...

A.S.I.C.S.

A.S.I.C.S.

Sunt foarte bucuros că Asociația noastră are posibilitate să susțină Comitetul Național Olimpic și sportivii noștri. În acest an și în anul viitor, planificăm să investim în sportul din Republica Moldova peste 20 de milioane de lei. Sunt convins că datorită acestei investiții, vom avea rezultate foarte bune”, a mai spus Plamen Milanov.

Jocurile Europene se vor desfășura în perioada 21 iunie – 2 iulie.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal