O nouă schimbare la Twitter. Logo-ul rețelei înlocuit cu câinele Dogecoin, care este și simbolul unei criptomonede a cărei valoare a crescut ulterior

Compania Twitter a trecut printr-o nouă schimbare, neclară deocamdată dacă este oficială. Este vorba de schimbarea logo-ului rețelei, care inițial avea o pasăre albă pe fundal albastru, a ajuns să fie înlocuit cu câinele Dogecoin. Analiștii susțin că decizia ar fi legată de un proces al CEO-ului, Elon Musk în ce privește criptomoneda cu același nume, notează Reuters.4 aprilie 2023, 20:19Cristian Bolotnicov

O nouă schimbare la Twitter. Logo-ul rețelei înlocuit cu câinele Dogecoin, care este și simbolul unei criptomonede a cărei valoare a crescut ulterior

La confuzia creată s-a adăugat un bug care aparent nu are nicio legătură cu acesta și care a apărut în același timp, unul dintre cele mai multe erori din interfața Twitter, care a eliminat posibilitatea de a afla ce tweet-uri au fost retransmise în cronologie.

În mod tipic, Musk a postat în cele din urmă pe Twitter un meme în care a remarcat schimbarea și a continuat cu cea mai apropiată explicație pe care a oferit-o: o revenire la o glumă făcută de un urmăritor în martie 2022, sugerând că ar trebui să cumpere Twitter și să înlocuiască logo-ul cu Doge, transmite The Guardian.

Contul oficial Dogecoin a răspuns pe Twitter: "Foarte monedă. Wow. Multă monedă. Câți bani. Atât de cripto". Un e-mail prin care se solicitau comentarii de la biroul de presă al Twitter a primit doar răspunsul automat, un singur emoji pooji, care a fost suficient pentru operațiunea de relații publice a Twitter de la sfârșitul lunii martie.

...

Noul logo, deja disponibil

Screenshot

Publicitate

Unii utilizatori au speculat că ar fi fost vorba de o glumă de Ziua Păcălelilor din aprilie, pe care compania nu a reușit să o aducă la timp pe 1 aprilie.

Alții s-au întrebat dacă nu cumva a fost un efort de a inunda știrile despre un proces împotriva lui Musk. Schimbarea a avut loc la doar câteva zile după ce Musk a cerut unui tribunal din SUA să respingă un proces intentat împotriva sa de către investitorii Dogecoin pentru 258 de miliarde de dolari în legătură cu o presupusă schemă piramidală.

Reuters a relatat în iunie anul trecut că, potrivit plângerii, reclamanții susțin că Musk știa că din 2019 criptomoneda nu mai avea nicio valoare, dar a promovat Dogecoin pentru a profita de pe urma tranzacționării acesteia.

„Musk și-a folosit piedestalul de cel mai bogat om din lume pentru a opera și manipula schema piramidală Dogecoin pentru profit, expunere și amuzament", se spune în plângere.


Valoarea Dogecoin a crescut anul trecut după ce Musk a anunțat că mărfurile Tesla pot fi cumpărate cu Dogecoin.

La schimbarea logo-ului de pe Twitter, valoarea Dogecoin a sărit de la 0,079 la 0,094 USD, cea mai mare valoare pe care a avut-o moneda din noiembrie anul trecut.

Twitter valorează în prezent mai puțin de 20 de miliarde de dolari, potrivit unei note interne care a făcut obiectul unei scurgeri de informații, mai puțin de jumătate din cât a plătit Musk pentru ea în urmă cu șase luni. În ciuda promisiunii de a elimina „căpușele” albastre moștenite pentru utilizatorii verificați de la 1 aprilie, site-ul a eliminat până acum doar căpușele pentru contul principal de Twitter al New York Times.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal