Cum să alegi un apartament nou: 5 reguli cheie

Cum să alegi un apartament nou: 5 reguli cheie

Un apartament nou nu este întotdeauna sinonim cu o locuință de calitate. Mulți oameni încă optează pentru o locuință la mâna a doua, construită cu zeci de ani în urmă. De ce? Există mai multe motive: lipsa de încredere în constructor, calitatea scăzută a construcției și a finisajelor, teama de a cumpăra o locuință nelichidă sau frica de reparații pe termen lung în toată zona. Experții Mirax vă vor spune cum poate un cumpărător să evite aceste incertitudini și să depășească teama achiziționării unei proprietăți noi.

Cătălina Vudvud Grițco

Verificați fiabilitatea constructorului

Primul și cel mai evident lucru care trebuie făcut este să verificați fiabilitatea constructorului. Acest lucru se face după cum urmează:

 • Verificați dacă firma are acreditare bancară, de preferință la o instituție cunoscută și sigură;
 • Examinați documentele de construcție și de teren, care ar trebui să fie disponibile în mod public pe site-ul web al companiei, și verificați-le cu registrele de stat;
 • Acordați atenție la proprietățile dezvoltatorului care au fost deja finalizate, verificați recenziile acestora și luați în considerare numărul de proprietăți.
 • În cazul în care dezvoltatorul nu are documentele necesare sau își construiește prima casă pe cont propriu (fără parteneri), cumpărătorul nu ar trebui să folosească serviciile unei astfel de companii.

  Publicitate

  Evaluați locația casei

  Amplasarea casei este o parte importantă a lichidității acesteia ca investiție. Bineînțeles, are un impact direct asupra prețului și nu este întotdeauna posibil să cumperi o casă într-o zonă bună, în astfel de cazuri ar trebui să vă gândiți dacă o astfel de achiziție este chiar necesară.

  Plimbați-vă prin zonă, evaluați traficul, accesul la școli și grădinițe, magazine, stații de alimentare cu combustibili, accesul la restaurante, parcări și a alte infrastructuri. Da, s-ar putea să nu aveți nevoie de ele în mod special, dar îmbunătățirea tuturor acestor factori va avea un impact direct și vor afecta în mare măsură modul în care va crește costul locuinței.

  În ceea ce privește alegerea unui apartament într-o zonă promițătoare, în realitatea noastră este destul de dificil să evaluăm probabilitatea de dezvoltare a unei anumite zone urbane. Da, dezvoltatorul va fi bucuros să vă spună că în câțiva ani aici se va construi metroul, centrul comercial, școlile, grădinițele și orice altceva și, operând cu faptul că, chiar și autoritățile orașului ar putea să aibă în planurile lor dezvoltarea zonei respective. Dar realitatea este că acest lucru nu se realizează aproape niciodată.

  ...

  Mirax.md

  Mirax.md

  Alegeți planul și etajul dvs

  Un factor important pentru lichiditatea locuinței nu este doar amplasarea casei, ci și localizarea apartamentului în clădire. O terasă drăguță, ferestre panoramice cu o priveliște frumoasă, un living spațios - o proprietate cu aceste avantaje poate costa puțin mai mult, dar își va crește valoarea mai târziu.

  Încercați să preziceți ce priveliște veți avea la geamurile apartamentului peste 5, 10 ani. Dacă există posibilitatea ca o nouă construție să apară chiar în fața lor, este mai bine să refuzați astfel de proprietăți.

  Podelele joacă și ele un rol, dar nu atât de important pe cât cred mulți oameni. Într-adevăr, apartamentele de la parter costă, de obicei, mai puțin și nu sunt cumpărate cu atâta plăcere, dar își găsesc întotdeauna proprietari. Bătrânii și cuplurile tinere cu copii vor fi bucuroși să cumpere de la dumneavoastră, dacă veți dori vreodată să vindeți sau să închiriați.

  Aflați cât costă casa și care sunt condițiile de cumpărare

  Prețul unei proprietăți într-o construcție nouă poate varia în funcție de o serie de factori:

 • stadiul de construcție (finalizată sau în curs de construcție)
 • finisajul pereților și al tavanelor
 • mobilierul;
 • podeaua;
 • numărul de camere și de adăugiri suplimentare (balcoane mari, un al doilea nivel, o magazie comună etc.);
 • cartierul și viabilitatea sa teoretică.
 • Este destul de dificil de evaluat dacă prețul corespunde realității, deoarece este nevoie de o evaluare și o înțelegere globală a pieței. Pentru a evita să plătiți prea mult pentru un apartament, vă recomandăm să contactați un profesionist, cum ar fi Agenția Imobiliară Mirax. Experții noștri vă vor ajuta să găsiți sau să evaluați o locuință, ținând cont de bugetul dvs. și economisind timp și bani.

  Vezi casa cu ochii tăi

  Bineînțeles, dacă casa a fost deja construită, nu este dificil să faceți acest lucru. Cereți ajutorul unui maistru care poate evalua calitatea construcției și a finisajelor și mergeți să vedeți casa. Încercați să vedeți cât mai multe case din zone diferite, comparând și contrastând prețurile acestora.

  Ce ar trebui să faceți dacă proprietatea este încă în construcție? În acest caz, vă recomandăm să vizitați proprietățile anterioare ale constructorului care au fost deja finalizate. Aruncați o privire la case, la îmbunătățiri, intrați înăuntru dacă puteți și, de asemenea, discutați cu rezidenții, întrebându-i despre calitatea construcției și a finisajelor, despre izolarea fonică a pereților, despre fiabilitatea comunicațiilor etc. Dacă aveți plângeri serioase sau vedeți lucruri care nu vă plac, nu există niciun motiv să presupuneți că următoarea proprietate de la aceeași companie va fi mai bună - este mai probabil să fie mai rău.

  Cumpărarea unei case într-un ansamblu nou este lipsită de riscuri, atâta timp cât alegeți corect proprietatea, fără grabă și în cunoștință de cauză. Așadar, aveți răbdare, fiți consecvenți și veți reuși.

  Cele mai populare

  Agora

  AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

  REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

  APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
  © 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal