4 factori care influențează cel mai mult prețul unui bun imobil. Reprezentanta Dezvoltatorului Imobiliar A-casa explică

Majoritatea bunurilor imobiliare din Chișinău sunt asemănătoare ca și planimetrie, construcție, sector sau infrastructură. Însă, ceea ce le diferențiază, uneori destul de semnificativ, este prețul final. De ce se întâmplă așa?

Lăsând la o parte inflația și cererea de piață, ne-am propus să aflăm factorii cu cea mai mare influență asupra costului final pe care-l achită cumpărătorul pentru o locuință.

Tatiana Fala, reprezentanta dezvoltatorului imobiliar A-casa, companie care are o experiență de peste 10 ani în domeniul imobiliar și 3 mari proiecte imobiliare, îți povestește pe scurt concluziile despre aspectele care pot modifica prețul unui metru pătrat de locuință.

Citește până la sfârșit pentru a afla ce noutate are dezvoltatorul imobiliar A-casa pentru tine.

7 aprilie 2023, 16:48Cătălina Vudvud Grițco

4 factori care influențează cel mai mult prețul unui bun imobil. Reprezentanta Dezvoltatorului Imobiliar A-casa explică

Factorul tehnic sau tehnologia construcției

În primul rând, prețul este dictat de tehnologia de construcție. Este de menționat că, una din cele mai durabile construcții este cea din beton armat monolit, acest tip de locuințe oferă o rezistență seismică puternică, asigurând minimizarea fisurilor constructive pentru o perioadă foarte îndelungată. Iar în cazul acestui tip de construcție, un factor decisiv la calcularea costurilor sunt fluctuațiile de piață și prețul achitat de compania de construcție pentru beton (proces de producere, transportare la șantier, turnare ș.a.).

Publicitate

Factorul de proprietate a terenului (pe care se află imobilul)

La costul final al bunului imobil, pe lângă criteriile de amplasare, influențează și terenul pe care este construit complexul. În funcție dacă acest teren este procurat de compania de construcție înainte de lansarea proiectului sau dacă terenul este preluat în gestiune ulterior, pentru că, în cazul în care terenul nu aparține companiei de construcție, potențialii cumpărători își achită individual pata la sol pe care este construită locuința. 

...

Dezvoltator imobiliar A-casa

Dezvoltator imobiliar A-casa

Factorul de eficiență energetică

Aici punctul de reper pornește de la placarea fațadei și vitrarea clădirii, în dependență de termoizolarea clădirii, fațada, tipurile de geamuri care vor fi instalate, furnitură, iar de calitatea lor se vor determina parametrii a cât de cald va fi iarna și confortabil vara, incontestabil acest factor influențează direct prețul final al imobilelor.  

Facilitățile incluse

Finisajul în interiorul locuinței, termenii de construcție, planimetriile, infrastructura și disponibilitatea cel puțin a unui loc de parcare, desigur că sunt doar câteva din multitudinea de factori care există și contribuie direct la prețul unui metru pătrat de locuință.

Având experiența muncii, în spatele culiselor, a două complexe rezidențiale generoase și analizând minuțios condițiile instabilității actuale de piață, dezvoltatorul imobiliar A-casa a prevăzut o bună parte din acești factori și a creat condiții prielnice pentru a asigura un cost cât mai rezonabil la bunurile imobile pentru viitorii săi locatari.

Tatiana Fala, șefa departamentului Relații Publice al dezvoltatorului imobiliar A-casa, a menționat că acesta are capacitate proprie de producere a betonului.

În acest sens, pentru construcția proiectului imobiliar Hora Village, pe teritoriul șantierului a fost instalată o mini uzină de beton. Mai mult, compania are propria uzină de producere a fațadelor decorative din piatră naturală «Modulux» și produce individual vitralii pentru complexele construite.

...

Dezvoltator imobiliar A-casa

Dezvoltator imobiliar A-casa

Suntem o echipă impunătoare de proiectare și construcție, începând de la arhitecți iscusiți, cu idei neordinare pentru piața noastră, continuând cu echipa tehnică și cea de construcție. Prin toate eforturile depuse am stabilizat fluctuațiile prețurilor la produsul nostru final și am asigurat independența procesului de construcție în pofida condițiilor de pe piață. Ne putem permite să oferim și un preț competitiv și o primă rată unică la acest moment, începând de la doar 2023 euro. Am luat în calcul și multitudinile solicitări din partea publicului și am elaborat un sistem fix de achitări a locuințelor în rate, pentru un termen de până la 5 ani, direct de la dezvoltator, fără intermediari financiari și procente ascunse. La A-casa, ne dorim să fim întotdeauna cu o treaptă mai sus.

Autor: Tatiana Fala

...

Tatiana Fala, reprezentanta dezvoltatorului imobiliar A-casa

Dezvoltator imobiliar A-casa

Află mai multe informații despre oferta pentru complexul rezidențial Hora Village și despre dezvoltatorul imobiliar A-casa, accesând https://www.a-casa.md/ sau sună la numărul de tel. 022 222 208.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal