A.S.I.C.S. a oferit peste 10 500 de prânzuri calde pentru persoanele nevoiașe din sectorul Centru al capitalei

A.S.I.C.S. a oferit peste 10 500 de prânzuri calde pentru persoanele nevoiașe din sectorul Centru al capitalei

Un prânz cald pentru cei mai triști ca noi. Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului așa le vine în ajutor persoanelor nevoiașe din sectorul Centru al capitalei. Acțiunea de caritate se desfășoară de aproape jumătate de an. În tot acest timp, A.S.I.C.S. a oferit peste 10 500 de prânzuri calde.

Cătălina Vudvud Grițco

De luni până vineri, la ora prânzului, angajații de la Pretura Centru așteaptă câte 100 de persoane social-vulnerabile ca să le servească cu prânzuri calde.

Și Valentina Sîrbu a venit după mâncarea caldă. Bătrâna, în vârstă de 79 de ani, are mai multe probleme de sănătate, iar din pensia ei de 2 600 de lei e nevoită să achite 2 000 de lei pe facturi și zice că a ajuns la limita sărăciei.

Totul s-a scumpit foarte mult. Plătești facturile și nu-ți ajung bani de una, de alta, o haină, o încălțăminte, său să mănânci ceva bun, nu poți. Și acum ce să fac, cum să trăiesc?”, s-a indignat pensionara.

Printre beneficiari este și mătușa Marina, care spune că datorită acestei campanii are ce pune pe masă.

Publicitate
...

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului

Eu vin aici după mâncare a doua lună, în fiecare zi, e foarte gustos. Felul I, felul II, salată. Te duci acasă, o mănânci așa călduță. Dacă nu, o încălzești. Mulțumim mult”, a adăugat femeia.

Reprezentanții Preturii Centru spun că aproximativ 850 de persoane au beneficiat de prânzuri calde în cele aproape 6 luni de campanie. Oamenii sunt selectați în baza listelor prezentate de Direcția asistență socială a Preturii. Printre ei se regăsesc pensionarii singuratici, persoanele cu nevoi speciale și familiile numeroase cu venituri modeste.

În această perioadă, împreună cu Asociația A.S.I.C.S., am reușit să oferim circa 10 500 de prânzuri. Considerăm că această campanie a avut un impact major deoarece s-a desfășurat în perioada rece a anului, când facturile sunt mari și nu toate persoanele își pot permite să mănânce în fiecare zi și felul I, și felul II, și chiar o salată gustoasă. Credem că am contribuit la sănătatea și bunăstarea lor, nu i-am lăsat flămânzi în această perioadă complicată”, a menționat pretorul sectorului Centru, Vadim Hîncu.

Menționăm că acțiunea de caritate face parte din cadrul campaniei Susținem pentru că ne pasă”, lansată de Asociația A.S.I.C.S. cu scopul de a fi alături de cele mai vulnerabile categorii sociale în perioada rece a anului. Zilnic, astfel de prânzuri primesc și familiile nevoiașe din orașul Strășeni.

...

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal