Ultimă oră! Fondatorul companiei BisMobil Kitchen a evadat. Acesta urma să revină în penitenciar după ce a stat în arest la domiciliu (VIDEO)

Ultimă oră! Fondatorul companiei BisMobil Kitchen a evadat. Acesta urma să revină în penitenciar după ce a stat în arest la domiciliu (VIDEO)

Fondatorul companiei Bismobil Kitchen a evadat după ce a refuzat să se prezinte la pronunțarea încheierii judecătorești ce urma să-l trimită înapoi în arest preventiv pentru 30 de zile, la solicitarea procurorului PCCOCS. Învinuitul s-a deplasat într-un parc, a forțat și a înlăturat brățara electronică de monitorizare, a aruncat haina și a fugit. Poliția Republicii Moldova este în căutarea acestuia pentru a fi reținut.

Baciu Ana

UPDATE: Avocatul lui Șaran, Aurel Grosu, a declarat pentru jurnaliștii de la Realitatea.md că clientul său nu i-ar fi furat mașina.

„Mașina mea nu a fost furată de către nimeni, eu am venit acasă cu ea de la instanța de judecată. (...) Poliția să se spele la ochi și să spună cum a falsificat probele de la percheziții. Clientului meu i s-a făcut rău și a plecat acasă. Mașina mea, repet, nu a fost furată de către nimeni. Vom contesta decizia de astăzi, 100%”, a declarat Aurel Grosu, avocatul lui Mihail Șaran.

Știrea inițială: Potrivit oamenilor legii, Mihail Șaran urma să revină în arest preventiv pentru 30 de zile. Acesta, însă, nu s-a prezentat la pronunțarea încheierii judecătorești.

Mai exact, după ședința de examinare a demersului procurorului, până la pronunțarea încheierii, învinuitul s-a deplasat în parcul „Dendrariu.” Acolo, acesta a forțat și a înlăturat de pe corp brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat și a evadat folosind mașina avocatului său.  

La scurt timp, Poliția a publicat imagini video surprinse de o cameră de supraveghere în care se vede momentul în care Mihail Șaran și-a scos brățara electronică.

Publicitate

Precizăm că la 29 martie curent, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților fondatorului grupului de companii BisMobil Kitchen, specializate în fabricarea mobilei de bucătărie. Astfel, acesta a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile.

Ulterior, oamenii legii au efectuat percheziții la fondatorul Bismobil Kitchen după ce acesta a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu. Potrivit procurorilor, acesta ar fi exercitat presiuni asupra martorilor și ingerință în desfășurarea urmăririi penale.

Reamintim, acesta a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la aeroportul din Chișinău, în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție - Moscova, Rusia. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv.

În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova. Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate în dosar beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal