Una dintre firmele cheie din imperiul media al lui Plahotniuc intră în insolvență

Una dintre firmele cheie din imperiul media al lui Plahotniuc intră în insolvență

GMG Production SRL, companie, care, potrivit organelor de anchetă este deţinută de oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, a intrat în insolvabilitate. Aceasta, după ce Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a admis, la începutul lunii aprilie 2023 cererea Finpar Invest, o altă companie afiliată oligarhului, privind intentarea procedurii, scrie mold-street.com.

Stela Vdovii

Potrivit datelor publicate în decizia instanţei de insolvabilitate, GMG Production "are o datorie/obligaţie de plată faţă de Finpar Invest SRL în sumă de 24,8 milioane lei, fapt confirmat atât prin act de verificare cât şi prin facturile fiscale emise şi semnate".

Din decizie se constată că GMG Production a fost somată de Finpar Invest să stingă/achite datoria menţionată integral, dar aceasta nu a făcut-o.

În plus GMG Production avea la finele lunii martie 2023 şi o datorie 1,2 milioane lei faţă de bugetul public național. Potrivit deciziei, GMG Production nu are în proprietate bunuri imobile, dar deţine 18 mijloace de transport. „Potrivit informațiilor primite rezultă că în conturile bancare ale debitorului nu sunt mijloace financiare/bunuri disponibile pentru achitarea cu potențialii creditori”, se menţionează în document.

Datele din rapoartele financiare ale companiei, specializate în activităţi de producere şi difuzare a programelor de televiziune şi radio; activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune etc., arată că aceasta lucra în pierdere şi la finele anului 2021 a acumulat datorii curente de circa 141 milioane lei, în timp ce activele erau de doar 42 milioane lei.

În consecinţă instanţa l-a înlăturat de la administrarea GMG Production pe Sergiu Latîş şi l-a numit administrator al insolvabilității pe Anatolie Gîndea.

Anterior procurorii au impus sechestru pe capitalul social al GMG Production, estimat la 10,8 milioane lei. GMG Production SRL (este casa de producție pentru televiziunile lui Plahotniuc), care este controlată prin offshorul Blue Sound Investments Limited din Hong Kong, face parte din imperiul media construit de Vladimir Plahotniuc, care include câteva posturi de televiziune şi radio reunite sub umbrela General Media Group.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal