„Am pierdut încrederea în justiție”. Fondatorul „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, cu mesaje pe rețelele de socializare

„Am pierdut încrederea în justiție”. Fondatorul „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, cu mesaje pe rețelele de socializare

La cinci zile după ce a evadat exact înainte de a fi plasat în arest și a fost dat în căutare internațională, fondatorul „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, apare cu un mesaj pe rețelele de socializare. Deși, peste un timp, mesajul a fost șters, unele surse media au reușit să-l salveze, iar în presă a apărut captura de ecran cu textul postat de Șaran potrivit știri.md. În mesaj el explică de ce a fugit și recunoaște că, într-o zi, se va preda autorităților.

Stela Vdovii

„Salutare oameni buni, stimați prieteni și cunoscuți. Știu că în ultima perioada sunteți șocați de ceea ce se petrece, dar vă asigur că este o mascaradă umilitoare pentru mine și familia mea, pentru prieteni și pentru cei care sunt cu mine permanent. Am ajuns să fiu fugar, fugar în țara mea proprie unde am depus suflet și m-am străduit să construiesc ceva frumos, ceva ce nu a mai fost în lumea bucătăriilor, cu oameni devotați, clienți fericiți și investitori satisfăcuți, însă totul s-a distrus, s-a distrus într-un mod foarte organizat, organizat de... niște oameni fără suflet, oameni care văd doar bani și nimic altceva.

Eu însă nu aș da familia mea Sfântă pentru nimic în lume, familia care mă susține permanent, mă încurajează mă inspiră pentru a face oamenii mai fericiți, nu aș schimba nici pentru un miliard de euro, nu mai zic de câteva milioane care mi se incriminează în acest dosar penal din ianuarie 2023.

Știu că într-o zi o să mă predau organelor de urmărire penală, sau singuri o să mă rețină, însă până atunci o să mă expun on-line, ceea ce nu mi sa permis în ultimele trei luni, voi povesti ceea ce nimeni nu a știut până acum, sper să nu-mi închidă pagina organele de urmărire penală, ei au toate accesele.

În primul rând voi explica de ce am fugit pe 7 aprilie: Am pierdut încrederea în justiție, am înțeles că nu sunt auzit, mă vor închide cu orice preț, am înțeles că nu are sens să aștept pronunțarea, deoarece o să fie pozitivă pentru procurori și negativă pentru mine, de aceea am și plecat acasă, însă lângă casă deja mă aștepta grupa operativă care dorea să mă aresteze cu o placere deosebită, aceiași grupă care mi-a făcut percheziții la domiciliu pe 03.04.2023. Fără niciun temei au intrat în casă sub pretext înșelător de a mă vizita, însă odată intrați în apartament au scos ordin de la procuratura PCCOCS de percheziții în Flagrant art. 125 (prostii). Au ridicat telefonul meu mobil și au plecat, spontan și fără multe explicații, asta și a fost motivul pentru care am fugit pe 7 aprilie, cine ar pleca la Penitenciarul 13 (benevol), mai ales că condițiile sunt inumane...”, a scris acesta.


...

Mesajul lui Mihail Șaran

știri.md

Publicitate

AGORA amintește că, la 7 apriliee, Mihail Șaran a evadat după ce a refuzat să se prezinte la pronunțarea încheierii judecătorești ce urma să-l trimită înapoi în arest preventiv pentru 30 de zile, la solicitarea procurorului PCCOCS. acesta s-a deplasat într-un parc, a forțat și a înlăturat brățara electronică de monitorizare, a aruncat haina și a fugit. Poliția Republicii Moldova este în căutarea acestuia pentru a fi reținut.

CITEȘTE ȘI: Cum a reușit Șaran să scoată brățara electronică? Reacția reprezentanților din cadrul Inspectoratului Național de Probațiune


Precizăm că la 29 martie curent, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților fondatorului grupului de companii BisMobil Kitchen, specializate în fabricarea mobilei de bucătărie. Astfel, acesta a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile.

Ulterior, oamenii legii au efectuat percheziții la fondatorul Bismobil Kitchen după ce acesta a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu. Potrivit procurorilor, acesta ar fi exercitat presiuni asupra martorilor și ingerință în desfășurarea urmăririi penale.

Reamintim, acesta a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la aeroportul din Chișinău, în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție - Moscova, Rusia. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv.

În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova. Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate în dosar beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal