Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare de Curtea de Apel. Șor: Îmi este totuna de această decizie

Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare de Curtea de Apel. Șor: Îmi este totuna de această decizie

Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare de magistrații Curții de Apel. Totodată, bunurile pe care a fost aplicat sechestru vor fi confiscate în favoarea statului, fiind vorba despre peste cinci miliarde de lei. Informația a fost confirmată de deputata Olesea Stamate. Pe de altă parte, Ilan Șor a calificat decizia ca fiind una ilegală, menționând că nu se va conforma acesteia.

Zagnat Elena

În sfârșit un caz în care justiția a triumfat și în țara noastră! Șor - condamnat definitiv de Curtea de Apel la 15 ani de închisoare!
Oriunde ar servi el detenția, în Israel sau Moldova- bunurile pe care a fost aplicat sechestru acum vor fi confiscate in favoarea statului - 5 miliarde de lei! (Și asta doar pe dosarul pe care s-a dat decizia azi, mai urmează și altele).

Autor: Olesea Stamate, deputată PAS

Ilan Șor declară că decizia magistraților ar fi ilegală.

Publicitate
Îmi este totuna de această decizie, nu am de gând să mă conformez unei decizii ilegale. Ea va fi anulată exact a doua zi, de o justiție independentă și onestă, după schimbarea actualului regim. 

Autor: Ilan Șor, președinte PP Șor

Președinta Maia Sandu a salutat decizia.

Șor va sta 15 ani la pușcărie pentru furtul miliardului și averea lui va fi confiscată. Acest lucru a fost decis astăzi de Curtea de Apel. Acest lucru a fost cerut de noi pentru a se face dreptate poporului. Acest lucru a fost cerut de cetățeni - ca cei care fură să întoarcă banii, iar legea să fie pusă în capul mesei.
Doar așa justiția își poate căpăta legitimitatea, prin decizii legale care pedepsesc hoții și fac dreptate.

Autor: Maia Sandu, președinta Republicii Moldova

Vlad Filat, care anterior a fost reținut în baza unui autodenunț al lui Ilan Șor, a venit și el cu o reacție.

„Justiția s-a pronunțat în cazul Șor. Președintelui Maia Sandu și tuturor celor care se pronunță triumfalist asumându-și această decizie, le sugerez să înceteze, altfel conferă un caracter politic acestei condamnări, dată de justiție. Aceste asumări politice vor fi folosite ulterior în instanțele internaționale. Politicienii să rămână sa facă politică, iar justiția să facă dreptate! Totuși, viața bate filmul!”, a scris Vlad Filat pe Facebook.

Decizia Curții de Apel este definitivă și executorie.

Ilan Șor a fost reţinut în mai 2015, iar doi ani mai târziu a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani. Acesta a părăsit Republica Moldova în iunie 2019 și se declară nevinovat.

Anterior, Procuratura Generală a solicitat ridicarea imunității deputatului Ilan Șor pe nouă capete de acuzare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal