Sunt false! Procurorii demontează declarațiile Marinei Tauber privind pregătirea unor provocări militare

Sunt false! Procurorii demontează declarațiile Marinei Tauber privind pregătirea unor provocări militare

Declarațiile Marinei Tauber privind pregătirea unor provocări militare în proximitatea regiunii transnistrene nu și-au găsit confirmare. Despre aceasta anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, care s-a autosesizat urmare a declarațiilor deputatei la briefingul din 24 martie.

Alina Mîndrilă

„În cadrul examinării declarațiilor făcute de aceasta la briefingul din 24 martie, Marina Tauber a fost citată de oamenii legii în repetate rânduri pentru a conforma alegațiile sale cerințelor Codului de procedură penală. Deputata, însă, de fiecare dată a refuzat invocând motive pe care procurorii le consideră neîntemeiate”, se arată într-un comunicat emis de PCCOC.

În briefing-ul de presă, Marina Tauber declara că „autoritățile statului ar pregăti pentru data de 17 aprilie provocări pe Nistru”. 

Publicitate
„Există informația verificată că autoritățile noastre, Maia Sandu și Dorin Recean, pregătesc o provocare militară la frontiera cu Transnistria. Aceasta este planificată pe data de 17 aprilie. Mai există și alte informații că săptămână trecută autoritățile noastre au trimis în România 10 mii de uniforme ale poliției naționale și 10 mii de uniforme ale Armatei Naționale. Scopul acestei acțiuni este participarea contigentului internațional în acțiunile militare pe teritoriul R. Moldova. Și încă o informați este că la un șir de întreprinderi moldovenești au fost comandate 3.000 de sicrie”, a spus atunci Tauber.

Autor: Marina Tauber

Într-o reacție oficială, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă a declarat atunci că afirmațiile Marinei Tauber sunt false și are rolul de a promova frica și dezbinarea în societate.

Amintim că, la 12 martie, oamenii legii anunțau că au destructurat o schemă de destabilizare a situației în R. Moldova și că aceasta ar fi pusă la care de serviciile speciale ale Federației Ruse. 

UPDATE 14:40: Într-un mesaj, postat mai târziu pe contul său de Facebook, deputata Marina Tauber a venit cu o reacție, în care afirmă că informațiile precum că ea ar fi refuzat să dea curs citației și să ofere detalii legate de o presupusă provocare militară în proximitatea regiunii transnistrene, ar fi false și că ea este deschisă pentru a oferi explicații în legătură cu acest subiect. „Reiterez, sunt deschisă să ofer toate informațiile de care dispun în legătură cu acest plan diabolic al regimului Sandu-PAS, de a organiza o provocare armată imediat după Paște, în apropierea graniței regiunii transnistrene”, a scris deputata, precizând că, în data de 14 aprilie, ora 10:00, se va prezenta la PCCOCS.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal