A.S.I.C.S., alături de un tată care singur crește 9 copii

A.S.I.C.S., alături de un tată care singur crește 9 copii

Alexandru Pușcașu este un tată care crește singur nouă copii. Acum doi ani, mama i-a părăsit, când cel mai mic copil avea doar șase luni. Chiar dacă s-a confruntat cu o mulțime de dificultăți, bărbatul a refuzat categoric să-i trimită la orfelinat și s-a dedicat exclusiv grijii față de micuți. Asociația A.S.I.C.S. l-a vizitat pe bărbat în preajma sărbătorilor pascale ca să-i ofere suport. 

Cătălina Vudvud Grițco

Acum doi ani, în timp ce era plecat din Sănătăuca, Florești la Chișinău, unde muncea, Alexandru Pușcaș a aflat o veste șocantă – mama și-a abandonat copiii. Micuții mergeau pe la vecini ca să găsească ceva de mâncare. Bărbatul a revenit imediat acasă.

Mă tot gândeam dacă voi face față. Îmi era frică, dar m-am obișnuit. Acum nu pot să trăiesc fără ei. La început le spuneam că ea va veni. Nu voiam să le spun, ca să nu-i stresez. Dar în final am spus că mama i-a abandonat. Știu că un copil vrea să aibă mamă. Știu cât am suferit eu și înțeleg că și copiii mei suferă”, a zis tatăl îndurerat.

Și Alexandru a crescut fără părinți – mama sa a murit când era mic, iar tata l-a lăsat în grija bunicii. Bărbatul a decis că oricât de greu ar fi, copiii lui vor avea parte de căldură părintească.

„Eu dorm aici, pe cea mică o culc în pătuțul acela. Aici sunt trei bucăți de canapele, am luat scânduri, le-am unit ca să încapă copiii. Sub ele am pus bucăți de cotileț. Iar cei mai mari dom aici”, a povestit Alexandru.

Ca să asigure cele necesare copiilor săi, cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani, bărbatul este gata de orice muncă prin sat, iar copiii mai mari îl ajută la gospodărie.

„Mă trezesc la 6, le fac ceai. Cât ei beau ceai, le pregătesc hainele. Se îmbracă singuri. Pe urmă cei mai mari îi duc pe cei mici la grădiniță și merg la școală. Iar eu prepar mâncare, fac ce mai este prin casă. Cât fata cea mică doarme, mă ocup de treburi prin curte. Când se trezește – intru în casă și încep să prepar mâncare”, Alexandru ne-a împărtășit activitățile lui într-o zi obișnuită.

Istoria acestei familii i-a sensibilizat pe reprezentanții Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, care au hotărât să le facă o vizită și să le ofere un sprijin în ajun de Paște.

Publicitate
...

A.S.I.C.S.

A.S.I.C.S.

„Am decis că este datoria noastră să vă ajutăm. Suntem încântați cum reușiți, de unul singur, să aveți grijă de atâți copii, să le oferiți totul de ce au nevoie și, cel mai important – dragoste de părinte. V-am adus mai multe produse alimentare și detergenți care sperăm că vă vor fi de ajutor. Ne-ați spus că copiii visează la un televizor nou. Sper că acesta le va fi pe plac, iar ajutorul nostru vă va face viața mai ușoară”, a menționat directorul A.S.I.C.S., Victoria Kriukova.

Asociația A.S.I.C.S. a mai oferit familiei Pușcașu suma de 20 000 de lei pentru a conecta mașina de spălat rufe la rețeaua de canalizare și a cumpăra o canapea nouă pentru copii.  

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal