Federația Moldovenească de Fotbal, premiată de UEFA cu Premiu special pentru sprijinul acordat Ucrainei (VIDEO)

Federația Moldovenească de Fotbal, premiată de UEFA cu Premiu special pentru sprijinul acordat Ucrainei (VIDEO)

Asociația de Fotbal din Moldova (FMF) primește un premiu special UEFA Grassroots, după ce a ajutat peste 10.000 de copii refugiați să-și găsească o nouă speranță, anunță pagina oficială a FMF, cu referire la site-ul UEFA.

Stela Vdovii

După invazia rusă în Ucraina de anul trecut, Republica Moldova a primit sute de mii de refugiați. Mulți dintre ei au trecut granița, lăsând în urmă toate bunurile lor.

În colaborare cu UEFA, Fundația UEFA și UNICEF, comunitatea fotbalistică din Moldova s-a unit pentru a oferi ajutor, sprijin și oportunități.

FMF și-a oferit centrul de pregătire a echipelor naționale din Vadul lui Vodă și arena de futsal din Ciorescu drept cazare pentru familii, oferind echipamente și rechizite, precum și organizând o mare varietate de activități de fotbal pentru copii.

În total, se estimează că FMF a ajutat direct peste 10.000 de copii refugiați în ultimul an, în ciuda faptului că anterior nu avea niciun buget alocat pentru astfel de acțiuni. Mulți copii sunt acum integrați în școlile și cluburile sportive din Republica Moldova, în timp ce caută un viitor mai luminos.

 Pe lângă sprijinul acordat acasă, FMF a trimis și provizii în Ucraina pentru persoanele care au rămas în țară, inclusiv trei camioane, două pline cu medicamente și alimente și altul cu echipament și truse sportive, care au permis organizarea unor evenimente sportive speciale pentru 3.000 de copii.

Despre premiile UEFA Grassroots

Publicitate

Premiile UEFA Grassroots au apreciat contribuțiile și realizările remarcabile în fotbalul de bază (de mase) din 2010. Axate pe fotbal în afara jocului de elită, premiile aduc reflectoarele asupra unora dintre eroii necunoscuți și inițiativele inspiratoare, care fac din fotbal o parte vitală a comunităților din întreaga Europă.

Candidații sunt nominalizați de asociațiile naționale de fotbal din Europa, iar câștigătorii premiilor sunt selectați de Comitetul pentru Dezvoltare și Asistență Tehnică a UEFA, în urma recomandărilor făcute de Panelul de bază al organizației. În acest an, Panelul a decis să recunoască efortul umanitar remarcabil al Moldovei într-o situație de urgență cu Premiul Special, despre care a considerat că nu se încadrează direct în una dintre celelalte cinci categorii.

FMF mai precizează că, anul trecut Federația Moldoveanscă de Fotbal a devenit una din cele cinci câștigătoare ale premiilor UEFA Grassroots 2021/22. Forul fotbalistic a triumfat la categoria ”Cea mai bună inițiativă de participare” prin proiectul social-sportiv Fotbal în școli.  

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal