Ultimă oră! Fondatorul companiei Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, a fost reținut (VIDEO)

Ultimă oră! Fondatorul companiei Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, a fost reținut (VIDEO)

Fondatorul companiei Bismobil Kitchen a fost reținut cu puțin timp în urmă de angajații Inspectoratului Național de Investigații al IGP, într-o casă părăsită din localitatea Durlești. Anunțul a fost făcut de Poliție.

Baciu Ana

Potrivit Poliției, în tot acest timp, învinuitul a fost ajutat de un prieten, care în prezent își ispășește pedeapsa cu suspendarea executării ei condiționate pentru că a furat un automobil.

După ce a fost reținut, acesta a fost escortat pentru plasare în arest preventiv.

Publicitate

AGORA amintește că, la 7 aprilie, Mihail Șaran a evadat după ce a refuzat să se prezinte la pronunțarea încheierii judecătorești ce urma să-l trimită înapoi în arest preventiv pentru 30 de zile, la solicitarea procurorului PCCOCS. Acesta s-a deplasat într-un parc, a forțat și a înlăturat brățara electronică de monitorizare, a aruncat haina și a fugit. Poliția Republicii Moldova este în căutarea acestuia pentru a fi reținut.

La cinci zile după ce a evadat exact înainte de a fi plasat în arest și a fost dat în căutare internațională, Mihail Șaran, apare cu un mesaj pe rețelele de socializare. Deși, peste un timp, mesajul a fost șters, unele surse media au reușit să-l salveze, iar în presă a apărut captura de ecran cu textul postat de Șaran. În mesaj el explică de ce a fugit și recunoaște că, într-o zi, se va preda autorităților.

CITEȘTE ȘI: Cum a reușit Șaran să scoată brățara electronică? Reacția reprezentanților din cadrul Inspectoratului Național de Probațiune

Precizăm că la 29 martie curent, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților fondatorului grupului de companii BisMobil Kitchen, specializate în fabricarea mobilei de bucătărie. Astfel, acesta a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile.

Ulterior, oamenii legii au efectuat percheziții la fondatorul Bismobil Kitchen după ce acesta a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu. Potrivit procurorilor, acesta ar fi exercitat presiuni asupra martorilor și ingerință în desfășurarea urmăririi penale.

Reamintim, acesta a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la aeroportul din Chișinău, în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție - Moscova, Rusia. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv.

În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova. Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate în dosar beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal