Programul „Marea Digitalizare”: Peste 100 de afaceri au beneficiat de suport financiar mentorat și instruire

Programul „Marea Digitalizare”: Peste 100 de afaceri au beneficiat de suport financiar mentorat și instruire

Peste 100 de afaceri mici și medii din Moldova au beneficiat de suport financiar de până la 500 000 dolari SUA, mentorat și instruire în cadrul programului dedicat digitalizării afacerilor. Programul s-a desfășurat în perioada noiembrie 2022 - aprilie 2023.

Cătălina Vudvud Grițco

De digitalizarea proceselor au putut beneficia majoritatea întreprinderilor, indiferent de dimensiunea sau domeniul lor de activitate. În program s-au înregistrat inclusiv afaceri bazate pe producție manuală - întreprinderi care doresc să își îmbunătățească eficiența, productivitatea și rentabilitatea pentru a deveni mai competitive. 

Programul „Marea Digitalizare” a fost implementat de Yep!Moldova și Generația NIKA, finanțat de popoarele american și suedez în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului, cu scopul de a ajuta afacerile mici și medii din Republica Moldova să-și îmbunătățească procesele și relația cu clienții, dar și să-și crească veniturile datorită digitalizării.

În cadrul programului, a fost încurajată implementarea mai multor procese, printre care crearea unui website, implementarea unui sistem de CRM sau de plasare a comenzilor și achitărilor online, arhivarea și digitizarea documentelor etc. 

„Marea Digitalizare” a reprezentat nu doar un sprijin eficient pentru IMM-uri, dar și a constituit și o platformă care a adus împreună afacerile cu furnizorii de servicii de digitalizare: peste 26 de agenții s-au arătat deschise să ofere suport în digitalizarea proceselor din companiile mici și mijlocii din țară.

În total, în urma campaniei, peste 200 antreprenori s-au înscris în program, s-au oferit 60 ore de mentorat cu 6 experți în finanțare și digitalizare și s-au organizat 4 ateliere cu lecții și mentorat pe digitalizare și finanțare. Directorul ODA, Dumitru Pintea, a avut un șir de întruniri cu companiile participante și a fost prezent la sesiunile de întrebări-răspunsuri cu antreprenorii, pentru a le înțelege mai bine necesitățile și a le încadra în următoarele programe de finanțare ODA.

Comenzile online, evidența clienților în sisteme electronice, crearea website-urilor pentru o interacțiune mai bună cu clienții - toate acestea sunt posibile prin programul de transformare digitală a IMM-urilor aprobat de Guvernul RM pentru a susține afacerile să devină mai eficiente și profitabile.

Programele de finanțare pentru digitalizare continuă, iar afacerile interesate sunt invitate sa afle detalii pe www.oda.md.

Programul „Marea Digitalizare” a fost implementat de Yep!Moldova și Generația NIKA, finanțat de popoarele american și suedez în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului.


Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal