„Ce-ar mai merge o zeamă”: Ce loc ocupă mâncarea noastră tradițională în topul celor mai celebre supe din lume

„Ce-ar mai merge o zeamă”: Ce loc ocupă mâncarea noastră tradițională în topul celor mai celebre supe din lume

Când zicem: mâncare tradițională moldovenească, ne gândim la zeamă. Copilăria ni se asociază că această mâncare făcută din carne pui, tăieței de casă, leuștean, legume și borș acru. Acum zeama se regăsește în și topul celor mai delicioase supe din lume.

Irina Harea

Potrivit unui top realizat de Taste Atlas, zeama moldovenească se află pe locul 95 în top 100 cele mai bune supe din lume.

Pe locul întâi în topul celor mai delicioase supe din lume se află - Ramen - o supă de tăiței care a apărut pentru prima dată în Japonia în 1910, când bucătarii chinezi combinau tăițeii cu o supă sărată.

Pe ultimul loc în top s-a clasat Salmorejo - o supă andaluză răcoritoare care se servește în mod tradițional rece. Este deosebit de populară în zilele calde de vară. Supa constă dintr-ul pireu din roșii, pâine, usturoi, ulei și oțet.

Zeama, în traducere textuală are câteva semnificații, una dintre ele fiind: „supă”, „fiertură”. Nutriționiștii spun că zeama este un fel de mâncare destul de caloric, deoarece conține multă proteină de pasăre.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.