Marian Lupu anunță că o va acționa în judecată pe Tatiana Vozian: Mai are o șansă să încerce să repare răul pe care l-a făcut

Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu a anunțat că o acționează în judecată pe Tatiana Vozian, care l-a acuzat anterior de avansuri sexuale, anexând și un ordin prin care ar fi primit o mustrare aspră din partea lui Lupu.

18 aprilie 2023, 16:54Cristian Bolotnicov

Marian Lupu anunță că o va acționa în judecată pe Tatiana Vozian: Mai are o șansă să încerce să repare răul pe care l-a făcut

Într-o declarație emisă pe pagina Curții Conturi, Marian Lupu anunță că a inițiat mai multe acțiuni legale, printre care o cerere prealabilă prin care cere Tatianei Vozian „dezmințirea informațiilor mincinoase și defăimătoare, conținute în mesajul postat public la data de 11.04.2023, prin care se lezează onoarea, demnitatea și reputația mea profesională, precum și repararea prejudiciului moral”.

Lupu mai anunță că a depus și o sesizare în adresa Poliției prin care cere tragerea la răspundere contravențională a angajatei instituției pentru calomnie. În același timp, oficialul a mai depus o sesizare în adresa Procuraturii, cerând examinarea „pretinselor acțiuni ilegale în raport cu persoana în cauză, cu emiterea unei soluții la caz, în modul prevăzut de lege”.

T. Vozian a mințit cu nerușinare și trebuie să-și asume consecințele. Ea a lovit nu doar în mine, ci și în familia mea, precum și în CCRM, și în colectivul instituției. Acele afirmații calomnioase, care nu au nimic în comun cu realitatea, sunt inadmisibile, indiferent de scopurile pe care le-a urmărit. Mă văd obligat să întreprind toate acțiunile necesare pentru a restabili dreptatea. Adevărul oricum va ieși la suprafață. Dacă persoana în cauză conștientizează gravitatea acțiunilor sale, mai are o șansă să încerce să repare răul pe care l-a făcut și mie, și colegilor – să recunoască public că a mințit.

Autor: Marian Lupu, președintele Curții de Conturi

Publicitate

În caz contrar, Lupu susține că va „apela la toate posibilitățile prevăzute de legislația în vigoare pentru a apăra onoarea și demnitatea familiei, reputația profesională, dar și imaginea instituției pe care o conduc.”

Amintim că, la 11 aprilie 2023, șefa direcției generale de metodologie, planificare și raportare a Curții de Conturi, Tatiana Vozian, l-a acuzat pe președintele instituției, Marian Lupu, de avansuri sexuale. Acuzațiile au fost făcute publice pe Facebook, iar angajata a anexat și un ordin prin care aceasta a primit o mustrare aspră din partea lui Lupu. Femeia susține că asta se întâmplă cu „femeile lidere de la Curtea de Conturi care nu se supun condițiilor și nu acceptă avansurile sexuale ale lui Lupu”. Deși Lupu personal nu a venit cu o reacție, instituția a postat un comunicat prin care susține că acuzațiile „sunt calomnii și insinuări”.

Ulterior, la 14 aprilie, Vozian a publicat o nouă postare în care l-a acuzat pe Lupu că ar întreprinde tentative de „lustruire” a imaginii lui, cerând să îi fie prezentată declarația sau listele pe „care le semnează colegii mei precum că Lupu e un “foarte bun președinte” iar eu îl “învinovățesc pe nedrept” și prejudiciez imaginea Curții de Conturi.”. Vozian susține că declarațiile sale nu privesc Curtea de Conturi și că o „instituție întreagă este ridicată pe baricade în apărarea lui Lupu și hărțuirea mea pentru denunțarea comportamentelor amorale”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal