Moldova, I am back! | Maricela Țîmbal: „În Moldova simți că aparții cuiva” (VIDEO)

Moldova, I am back! | Maricela Țîmbal: „În Moldova simți că aparții cuiva” (VIDEO)

Maricela Țîmbal este o tânără îndrăgostită de fotografie, care a revenit din capitala României și visează la un viitor luminos acasă. Maricela afirmă că în Republica Moldova nu este deloc ușor, iar pentru a crea și activa ai nevoie să muncești foarte mult, însă cel mai mare avantaj este că în Moldova te simți ca într-o familie. 

Cătălina Vudvud Grițco

Peste hotare, în București, se simțea că tu nu aparții nimănui. Da, tu ești, toți se comportă foarte frumos, sunt binedispuși, îți zâmbesc mai mult decât îți zâmbesc în Moldova, dar oricum nu ai senzația asta că ești acasă.

Autor: Maricela Țîmbal

Publicitate

Maricela a revenit cu întreaga familie acasă și susține că și-ar dori ca fiicele ei să crească și să rămână în Moldova. Tânăra spune însă că nu știe pe cât de posibil este acest lucru.

Eu foarte mult aș vrea să vină tinerii înapoi, să crească copiii noștri aici, să rămână copiii noștri aici împreună cu noi. Dar eu nu știu deocamdată dacă asta este posibil. E greu aici, trebuie să fii foarte sigur pe tine și să bați în uși până o să se deschidă, pentru că din prima nu se deschid.”

Autor: Maricela Țîmbal

Chiar dacă la București și-a descoperit pasiunea pentru fotografie și tot acolo și-a dezvoltat aptitudinile în acest domeniu, Maricela visează să se dezvolte și să muncească acasă.

Fotografiile Maricelei se bucură de multe aprecieri pe rețelele de socializare. Tânăra și-a improvizat propriul studio chiar la ea acasă, totuși, Maricela își dorește un studio mare în care să dea frâu liber imaginației și să creeze după bunul său plac.

Arta de a opri timpul într-un cadru în Republica Moldova

Fotografia câștigă tot mai multă popularitate în țara noastră. Acest domeniu atrage numeroși pasionați, fie că sunt fotografi amatori sau profesioniști. Cu toate acestea, este important de menționat că fotografia ca profesie este reglementată în Republica Moldova prin anumite legi și regulamente.

În Moldova, numărul exact al fotografilor nu este cunoscut, deoarece acesta se schimbă în mod constant, iar unii fotografi pot alege să nu se înregistreze oficial. În ceea ce privește reglementările legale, fotografia ca profesie este supusă unor reguli și restricții în țara noastră. În primul rând, fotografiile care sunt realizate în scop comercial sau pentru a fi expuse publicului pot fi protejate de drepturile de autor, conform Legii dreptului de autor și a drepturilor conexe nr. 139 din 02.07.2010. Aceasta înseamnă că fotografiile pot fi protejate de lege și nu pot fi utilizate fără permisiunea prealabilă a autorului în cazul în care sunt copiate, distribuite sau utilizate în alte moduri fără autorizație.

De asemenea, fotografiile care implică persoane fizice sau proprietăți private pot fi supuse unor reguli privind confidențialitatea, dreptul la imagine și protecția datelor cu caracter personal, în conformitate cu Legea privind protecția datelor cu caracter personal nr. 133 din 08.07.2011 și alte reglementări relevante.

În plus, dacă un fotograf dorește să-și deschidă un studio foto sau să desfășoare activități comerciale legate de fotografie, este necesar să respecte legislația Republicii Moldova privind înregistrarea și înființarea unei afaceri, precum și să obțină toate autorizațiile și licențele necesare, conform legislației fiscale și comerciale aplicabile.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal