Discoteca se amână, dar show must go on: Ce a lăsat în urmă Viorel Posmotrel (VIDEO)

Discoteca se amână, dar show must go on: Ce a lăsat în urmă Viorel Posmotrel (VIDEO)

S-a avântat cu poftă în profesia de regizor și a muncit cu dedicație fiecare proiect. A știut să promoveze dragostea și patriotismul chiar și prin spoturi comerciale. Așa îl descoperim din creația sa și din amintirile colegilor pe îndrăgitul regizor Viorel Mardare.

Irina Soltan

Viorel a lucrat la toate proiectele cu o pasiune deosebită. Chiar și acelea care inițial nu-i plăceau el le transforma în proiecte de suflet. Pentru că el altfel nu putea.

Autor: Spune Viorica Meșină

Publicitate
...

Viorica Meșină

AGORA

Alături de soțul său Sergiu Prodan, a format echipa căreia i s-a alăturat regizorul Viorel Mardare la început de cale. În Atelierul „Sergiu Prodan”, timp de 9 ani, Viorel a realizat zeci de spoturi comerciale și sociale.

Viorel observa fenomene tipice, sfinte, seculare, dar le punea într-o asemenea lumină că te făcea să te îndrăgostești de ele chiar dacă nu-ți plăceau. 

Autor: Spune Nata Albot.

...

Nata Albot

AGORA

În colaborare cu Viorel Mardare, Nata Albot a lansat Știrile ChișTV. Ulterior, cei doi aveau să fie coprezentatori ai emisiunii „Ministerul Adevărului”.

Cred că țara asta ar fi fost mult mai săracă dacă în acești 9 ani nu făcea aceste spoturi sociale la câteva luni practic. Și el putea de fiecare dată accent pe dragostea față de acest pământ, de acest popor așa cum este el cu toate problemele lui.

Autor: Spune Tudor Pâslaru

...

Tudor Pâslaru

AGORA

Din 2004 și până în prezent activează în cadrul Atelierului „Sergiu Prodan” și a fost „colegul și prietenul de la masa de alături” al lui Viorel Mardare. Împreună au împărțit ani de idei și creație.

În reportaj aflăm detalii neștiute din spatele creației lui Viorel Mardare. Îndrăgitul regizor a trecut în neființă la 9 martie, la vârsta de 37 de ani. Creația lui, însă, rămâne veșnic vie.

În 2016 apare filmuleţul „Go on. Fruits from Moldova”, în care melodia lui Freddy Mercury este interpretată de moldoveni, purtând mesajul pe care doar Mardare îl putea însămânța.

În 2018, îl poartă pe meleagurile moldovenești pe așa zisul Brad Pitt prin satele Moldovei și-l lasă să guste din tradițiile neamului în lucrarea „BeOurGuest”. Regizorul a creat zeci de spoturi sociale în care sensibilizează și îndeamnă să ne iubim dascălii, să donăm sânge, să avem conștiința curată.

În unul dintre interviurile sale Viorel Mardare, sau cum i se spunea de pe băncile facultății „Posmotrel”, avea să spună:„Nu ne ajung filme despre noi. Să ne vedem dintr-o parte. Să plângem, să râdem și să ne pună pe gânduri”.

AGORA recomandă materiale similare din campania în memoria lui Viorel Mardare:

Inima lui Viorel

Prin ochii prietenilor. În memoria lui Viorel Mardare...

In memoriam. „Cu svarca varită din armatură pe tablă IUBIREA”


În februarie, în luna dragostei și a primelor zvâcniri primăvăratice, AGORA a lansat o companie în care vrem să ne amintim de Viorel într-un mod luminos, colorat și plin de iubire.

Împreună cu familia Mardare, am lucrat cu pasiune pentru a produce hanoracele „Iubirea”, cu renumita inimă roșie pe fundal albastru și citatul: „Cu svarca varită din armatură pe tablă IUBIREA”. Am căutat cel mai potrivit albastru și cea mai moale și calitativă stofă. Am testat câteva nuanțe de roșu, până am ajuns la „acel” roșu.

E un proiect „in memoriam”, care celebrează viața. E încă un fir din care se țese amintirea lăsată de acel om fantastic, care a fost Viorel Mardare. Cu acordul familiei Mardare o parte din bani vor fi redirecționați către proiecte ce vor readuce in atenție lucrările lui Viorel.

Intrați pe AGORA Shop pentru o porție de iubire „cu svarca varită din armatură pe tablă”. Vă reamintim că abonații au parte de reduceri la toate produsele de pe shop.agora.md.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal