R. Moldova renunță la acordurile privind crearea și activitatea televiziunii interstatale „MIR”

R. Moldova renunță la acordurile privind crearea și activitatea televiziunii interstatale „MIR”

Cabinetul de miniștri a aprobat denunțarea Acordului privind crearea Teleradiocompaniei Interstatale, semnat la Bișkek în anul 1992 și a Acordului cu privire la garanțiile de drept internațional, în vederea activității libere şi independente a Teleradio Companiei „MIR”, semnat la Așgabat în anul 1993. În acest context, reprezentanța Teleradiocompaniei ,,MIR" în Republica Moldova urmează a fi radiată ca entitate juridică în registrele Camerei Înregistrării de Stat.

Irina Soltan

„Denunțarea de participare a țării noastre la activitatea companiei MIR va contribui la economisirea resurselor financiare și va reafirma angajamentul Republicii Moldova de a proteja spațiul audiovizual național și regional, în vederea asigurării securității informaționale”, a subliniat secretarul general al Guvernului, Artur Mija. 

Denunțarea de participare a țării noastre la activitatea companiei MIR va contribui la economisirea resurselor financiare și va reafirma angajamentul Republicii Moldova de a proteja spațiul audiovizual național și regional, în vederea asigurării securității informaționale.

Autor: A spus secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

Publicitate

În prezent, posturile de televiziune comune pentru spațiul CSI - „Mir TV” și „Mir 24” nu dețin licență de emisie eliberată de Consiliul Audiovizualului și, respectiv, nu sunt furnizori de servicii media în Republica Moldova.

Încetarea activității companiei MIR în țara noastră este o mare greșeală. MIR este un canal TV cu audiență de milioane de oameni. Este urmărit în 10 țări CSI. Prin MIR în Moldova am putea lucra cu acest public, să explicăm cum vede țara noastră evenimentele din lume. Putem promova interesele țării, inclusiv cele economice.

Autor: A spus Irina Vlah.

Eu zic să nu mai alocăm bani pentru propagandă. MIR a explicat tuturor cetățenilor din CSI ce se întâmplă în Ucraina? Nu cred. Și atunci noi de ce trebuie să plătim pentru aceasta?

Autor: A răspuns premierul Dorin Recean.

De asemenea, recent, autoritățile de la Chișinău au refuzat să finanțeze acest post de televiziune. În perioada anilor 2000-2022, din bugetul de stat, către Reprezentanța din Republica Moldova a Teleradiocompaniei Interstatale ,,MIR" au fost achitate mijloace financiare în sumă de circa 40,3 milioane de lei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal