Air Moldova anulează mai multe zboruri dinspre și spre Italia, Turcia și Georgia

Air Moldova anulează mai multe zboruri dinspre și spre Italia, Turcia și Georgia

Mai multe curse ale companiei avia Air Moldova au fost anulate la 19 și 20 aprilie. E vorba de destinații dinspre și spre Irlanda, Turcia, Georgia și Italia. Contactați de AGORA, reprezentanții companiei spun că motivele anulărilor sunt aceleași care au fost invocate anterior.

Irina Soltan

La 19 aprilie au fost anulate zborurile operate de Air Moldova dinspre Irlanda, Azerbaijan și Italia.

...

Zboruri anulate la 19 aprilie

Air Moldova

Publicitate

În aceeași zi au fost anulate mai multe plecări spre Italia și Georgia.

...

Zboruri anulate

Air Moldova

La fel, în dimineața zilei de 20 aprilie, panourile companiei afișează mai multe zboruri anulate pentru această zi. E vorba de plecări spre Turcia la ora 12:50 și spre Irlanda la ora 20:20.

...

Zboruri anulate

Air Moldova

Iar din Gerogia este anulată sosirea de la ora 3:50 și din Turcia - sosirea de la ora 16:50.

...

Zboruri anulate la 19 aprilie

Air Moldova

AGORA amintește că la data de 12 aprilie, panoul de zboruri operate de Air Moldova a afișat o serie de anulări. E vorba de patru curse avia din Irlanda, Marea Britanie și Italia. La fel a fost anulat zborul spre Italia și Marea Britanie. Autoritatea Aeronautică Civilă notează că compania aeriană riscă să să rămână fără Certificatul de Operator Aerian.

La scurt timp, Air Moldova a venit cu precizări despre cele 3 zboruri anulate la 12 aprilie și menționează că în aceeași zi conturile companiei aeriene au fost blocate. Din acest motiv, compania nu a avut posibilitatea să achite serviciile Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău, aeronavelor contractate în regim wet lease și alimentarea cu combustibil a acestora pentru a opera cele 3 zboruri, ulterior anulate.

„La ora actuală, Air Moldova a ajuns la un numitor comun cu creditorul care a blocat conturile și poate opera cu acestea în regim normal”, accentuează compania.

Iar Autoritatea Aeronautică Civilă susținea că motivul pentru anularea zborurilor ar fi situația financiară precară a operatorului aerian și imposibilitatea achitării pentru serviciile prestate de către terți cum ar fi: Întreprinderea de deservire la sol ce prestează servicii de alimentare cu combustibil pentru aeronave și lessorii care au oferit în chirie, pe termen scurt, aeronave pentru a suplini capacitățile operaționale. 

„În cazul neremedierii situației financiare în termeni proximi și suplinirea cu flotă de aeronave suficiente pentru prestarea serviciilor în care s-au angajat, compania aeriană riscă să îi fie suspendat Certificatul de Operator Aerian”, notează ACC.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal