Căutăm raze de soare în prognozele meteorologilor | Cum va fi vremea de Paștele Blajinilor

Căutăm raze de soare în prognozele meteorologilor | Cum va fi vremea de Paștele Blajinilor

Tradiția-i tradiție, iar Paștele Blajinilor este totuși unul dintre cele mai respectate și cinstite obiceiuri la moldoveni. Și dacă în pandemie ne-am conformat cumva și ne-am pomenit răposații mai mult în suflet, decât în cimitire, apoi niște stropi de ploaie chiar nu împiedică oamenii să ajungă la mormintele rudelor, după cum demonstrează experiența din anii trecuți. Totuși, ne rugăm și tare sperăm să nu plouă - măcar până va trece preotul să sfințească pomenile aranjate cu grijă. Haideți să vedem cum va fi vremea de Blajini, ce prognoze au meteorologii și unde am găsit raze de soare.

Stela Vdovii

Soare timid, abia, abia ieșind de după nori, dar totuși soare, prognozează pentru sâmbătă, 22 aprilie, Serviciul Meteorologic de Stat. Ploi nu se prevăd, iar maximele zilei vor ajunge la +15°C la Chișinău și în raioanele de Centru, +17°C - la Cahul și +12°C la Briceni. Vânt slab din Nord și o umiditate relativă a aerului de circa 65%.

Pentru zilele de duminică, 23 aprilie și luni, 24 aprilie, SHS anunță cer înnorat (de data asta - fără raze de soare), maxime de +16°C și, respectiv, +18°C, la fel un pic de vânt, dar nu foarte puternic și o umiditate ridicată în aer.

...

Vremea în următoarele trei zile la Chișinău

Serviciul Hidrometeorologic de Stat

Publicitate

Am continuat să căutăm soarele pe site-urile de prognoze meteo.

Astfel, portalul gismeteo.md prognozează pentru ziua de sâmbătă, la Chișinău, ploi - chiar începând de dimineață și până după-amiază și temperaturi maxime de până la 16 grade. Duminică n-ar trebui să plouă, potrivit meteorologilor de la gismeteo, iar luni sunt posibile precipitații, în timpul zilei.

...

Vremea la Chișinău, pentru următoarele trei zile

gismeteo.md

Coborând mai spre raioanele de Sud, la Cahul, de exemplu, pentru sâmbătă nu sunt semnalate ploi, câțiva stropi se prevăd pentru ziua de duminică, dar spre seară, iar luni, 24 aprilie, cei din sudul țării ar putea să scape de precipitații. Maxime - în același diapazon de temperaturi - de la 15 până la 17 grade.

Mai mult, în comparație cu zona de centru, pe harta prognozelor pentru raioanele de Sud, am găsit câteva rase de soare! Absolut timid acesta se va arăta de după nori duminică și ceva mai îndrăzneț - luni.

...

Vremea la Cahul pentru următoarele trei zile

gismeteo.md

Soarele apare și în prognoza pentru raioanele de Nord, pe la Briceni, de exemplu. În ziua de sâmbătă, potrivit gismeteo.md, soarele va fi chiar destul de rebel, iar duminică, 23 aprilie, un pic mai umbrit de nori, dar totuși fără urmă de precipitații.

Ploile vor reveni la Nordul țării luni, 24 aprilie și, se pare că vor alunga razele înapoi, după nori.

Mercurul din termometre va urca, la fel până la 15-16 grade.

...

Vremea la Cahul pentru următoarele trei zile

gismeteo.md

Pe parcursul săptămânii viitoare vom avea parte cam de aceleași condiții meteo - ploi (când mai de scurtă, când mai de lungă durată), prea puține raze de soare și aceleași maxime de aproximativ 16°C. Abia pe la sfârșitul săptămânii ne putem aștepta la răsărituri fătă nori, potrivit meteorologilor. Atunci, sperăm că deja nu vom mau căuta razele de soare, ci soarele ne va găsi pe noi.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal