Un incident a avut loc la concertul rapperului Noize MC din Chișinău. Ce a determinat intervenția agenților de pază (VIDEO)

Prezența drapelului ucrainean ar fi servit drept motiv de intervenție a agenților de pază la concertul rapperului rus Noize MC. Agenții au intervenit după ce mai multe persoane au afișat drapelul, deși organizatorii au anunțat inițial că interzic prezența oricăror embleme.23 aprilie 2023, 18:00Cristian Bolotnicov

Un incident a avut loc la concertul rapperului Noize MC din Chișinău. Ce a determinat intervenția agenților de pază (VIDEO)

Potrivit imaginilor video publicate pe un canal de Telegram din Chișinău, se vede cum intervenția pazei s-a lăsat cu îmbrânceli. La un moment dat, observând îmbrâncelile, Noize MC s-a oprit din cântat și a cerut returnarea drapelelor, ceea ce s-a și întâmplat. În acest timp, unele persoane au scandat „Nu războiului”.

Publicitate

Portalul Newsmaker.md a contactat organizatorii, care într-un comentariu oferit redacției că din motive de securitate nu au permis nici un tip de drapel, iar spectatorii au fost informați când au cumpărat biletele, fiind indicat și în regulament. 

Este o regulă mai veche, întrucât anterior au fost mai multe incidente. Nu ține doar de politică. Persoanele din video în mod agresiv au încercat să intre în local cu drapel. Noi nu putem verifica corporal toate persoanele, am mizat pe bunul simț. Am văzut video și o să analizăm și noi care au fost cauzele. Nouă ne pare rău de ceea ce s-a întâmplat. Mereu încercăm să găsim soluție pentru toate părțile implicate. Ca organizatori suntem apolitici și lucrăm cu diferiți artiști.

Autor: Ludmila Perciun, reprezentant organizatori

Purtătoarea de cuvânt a Poliției, Svetlana Scripnic, a declarat pentru AGORA că nu au fost înregistrate sesizări în adresa forțelor de ordine pe marginea acestui incident.

Concertul a fost pe teritoriu privat, în interior a fost pază privată. Angajații Poliției au asigurat paza în adiacent, de careva încălcări de către paza privată nu au fost sesizați.

Autor: Svetlana Scripnic, purtătoarea de cuvânt a Poliției

Rapperul rus Noize MC, pe numele său Ivan Aleksievici a avut un concert la 22 aprilie la CIE Moldexpo, în cadrul turneului său „Everything is like people”. Artistul se numără printre cei care au condamnat războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, fiind plasat în noiembrie 2022 pe lista „agenților străini”. Acesta a plecat în Lituania și a organizat mai multe concerte de caritate pentru refugiații ucraineni în Europa.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal