Fără percheziții dimineața. Ceban revine cu detalii: Dosarul e pornit pe „trafic de influență”. Reacția Procuraturii Anticorupție

Fără percheziții dimineața. Ceban revine cu detalii: Dosarul e pornit pe „trafic de influență”. Reacția Procuraturii Anticorupție

Primarul capitalei, Ion Ceban, afirmă că pe numele mamei sale, Eugenia Ceban, ar fi fost pornit dosar penal pe „trafic de influență”. S-ar fi întâmplat în luna februarie. Mai devreme, Procuratura Anticorupție a oferit o reacție pentru AGORA. „Procurorii sunt independenți și apolitici. Noi ca instituție avem obligația și responsabilitatea să investigăm orice plângere”, spun procurorii.

Irina Soltan

„În luna februarie a fost pornit un dosar penal pe trafic de influență la indicațiile unei președinte de comisie PAS în strictă coordonare cu conducerea PAS. Probabil că o să urmeze epurări inclusiv în structurile de forță a celor care au spus că nu poate fi pornită o astfel de urmărire penală”, a spus într-un live Ion Ceban, în dimineața zilei de 26 aprilie.

Acesta a adăugat că va sesiza toate instituțiile internaționale în acest sens. „Consider asta o presiune asupra mea personală, a colegilor mei, a familiei”, a spus Ceban.

Mai devreme, după ce edilul a anunțat că urmează percheziții în care figurează numele membrilor de familie, AGORA a solicitat reacția Procuraturii Anticorupție.

„Sursele domnului Ceban nu sunt surse de încredere și cu siguranță nu sunt din cadrul Procuraturii Anticorupție. Doar procurorii pot solicita autorizație de la judecători pentru percheziții și, în cazuri de corupție, asta ar fi competența Procuraturii Anticorupție. Putem confirma că nici-un procuror din Procuratura Anticorupție nu a solicitat sau autorizat percheziții la domiciliu sau biroul primarului sau membrii de familie și că nu au loc așa percheziții astăzi dimineața”, a comunicat PA cu referire la eventuale percheziții.

 Cât despre dosare „penale la comandă”, PA amintește că „procurorii sunt independenți și apolitici”. 

„Noi ca instituție avem obligația și responsabilitatea să investigăm orice plângere, denunț, și sesizarea despre acte de corupție din partea cetățenilor, indiferent de statutul persoanelor vizate. Întotdeauna vom aplica legea în mod egal tuturor și vom fi conduși doar de lege și vom lucra doar în interesul cetățenilor și al țării pe care am jurat să o servim”, spun procurorii pentru AGORA.


Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal