Recean, criticat de un candidat la funcția de bașcan al Găgăuziei pentru mustrarea publică a Irinei Vlah. Reacția premierului (VIDEO)

Recean, criticat de un candidat la funcția de bașcan al Găgăuziei pentru mustrarea publică a Irinei Vlah. Reacția premierului (VIDEO)

Premierul Dorin Recean a fost criticat de candidatul la funcția de bașcan al Găgăuziei, Dumitru Croitor, pentru mustrarea publică a Irinei Vlah în cadrul unei ședințe a Guvernului. În replică, Recean l-a îndemnat „să propună soluții pentru a rezolva problemele reale ale autonomiei” și să nu „invoce problemele de comunicare ale Irinei Vlah”.

Cristian Bolotnicov

În cadrul unei intervenții video la o emisiune a unui portal local de știri, candidatul Dumitru Croitor s-a declarat rușinat e faptul că actuala bașcană, Irina Vlah, este mustrată public la ședința Guvernului. În opinia sa, aceste acțiuni ale premierului sunt „complet greșite”.

Când am văzut acel videoclip, sincer să fiu, mi s-a făcut rușine. Mi-a fost foarte rușine pentru premierul nostru, care și-a permis să comunice în așa hal cu guvernatorul ales de poporul din Găgăuzia. Cred că nimeni nu are dreptul să comunice în acest fel cu liderul regiunii noastre.

Autor: Dumitru Croitor, candidat la funcția de bașcan al Găgăuziei

Publicitate

În replică, purtătorul de cuvânt al premierului Dorin Recean, a transmis că prim-ministrul recomandă candidatului să propună soluții la problemele autonomiei și să nu invoce „problemele de comunicare ale Irinei Vlah”.

Solicit candidaților la funcția de bașcan să nu mă implice în campania electorală din regiune. Cetățeanul Croitor să propună soluții pentru a rezolva problemele reale ale autonomiei și nu să invoce problemele de comunicare ale Irinei Vlah. Croitor trebuie să țină cont de interesele cetățenilor noștri din autonomie, dar nu să se coalizeze cu cei care apără atacatorii și agresorii.

Autor: Dorin Recean, prim-ministrul R. Moldova

Recean a mai afirmat că „este rușinos” că numele său și al Guvernului au ajuns subiect de campanie în autonomia găgăuză, despre care spune că este „o regiune importantă pentru țara noastră, în care statul a investit și investește cu regularitate în drumuri, spitale și alte obiecte de infrastructură.”

Înțeleg că au mai rămas câteva zile până la alegeri, însă îl atenționez pe cetățeanul Croitor că nu voi tolera tentativele de dezbinare între autonomie și administrația publică centrală.

Autor: Dorin Recean, prim-ministrul R. Moldova

Amintim că, în cadrul ședinței din 19 aprilie a Guvernului, premierul Dorin Recean a reacționat dur a tentativa de intrare în R. Moldova cu destinație spre UTA Găgăuzia a unei delegații străine în frunte cu liderul republicii federative Tatarstan, parte componentă a Federației Ruse. Discursul s-a lăsat cu replici aprinse dintre Recean și bașcana Irina Vlah.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal