Dmitro Kuleba, vizită supriză la Chișinău: Victoria Ucrainei va asigura stabilitate și prosperitate de lungă durată pentru vecinii noștri dragi

Dmitro Kuleba, vizită supriză la Chișinău: Victoria Ucrainei va asigura stabilitate și prosperitate de lungă durată pentru vecinii noștri dragi

Șeful diplomației ucrainene s-a aflat la Chișinău în cadrul unei vizite de lucru, care nu a fost anunțată în prealabil. Dmitro Kuleba a avut întrevederi cu Maia Sandu, Dorin Recean și Nicu Popescu, discutând cu aceștia despre situația din regiune și colaborarea în diverse domenii. 

Zagnat Elena

Cu șefa statului, șeful diplomației de la Kiev a discutat despre situația din țara vecină și provocările de securitate din regiune. Președinta Maia Sandu a menționat că țara noastră susține planul de pace al Ucrainei și că pledează pentru crearea unui Tribunal Internațional care să investigheze și să pedepsească atrocitățile agresiunii ruse.  

Discuțiile au vizat și modalitățile de susținere reciprocă în realizarea reformelor, care să accelereze procesul de aderare la Uniunea Europeană.

...

Publicitate
Am fost onorat să fiu primit la Chișinău de Maia Sandu și Dorin Recean. Am discutat despre provocările de securitate comune, dezvoltarea infrastructurii, comerț, capacitatea de tranzit a Moldovei. Victoria Ucrainei va asigura, de asemenea, stabilitate și prosperitate de lungă durată pentru vecinii noștri dragi.

Autor: Dmitro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei

...

Oficialul de la Kiev a avut o întrevedere și cu omologul său de la Chișinău. În contextul obținerii de către Republica Moldova și Ucraina a statutului de țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană, Dmitro Kuleba și Nicu Popescu și-au exprimat interesul comun pentru o interacțiune mai strânsă în domeniul procesului de aderare la UE, dar și pe plan bilateral. 

În acest sens, am salutat eforturile instituțiilor de resort din Republica Moldova pentru consolidarea cooperării în domeniul infrastructurii feroviare și în sectorul energetic, inclusiv diversificarea cu ajutorul Ucrainei a surselor de electricitate pentru țara noastră.

Autor: Nicu Popescu, ministrul de Externe al Republicii Moldova

Totodată, Nicu Popescu a reiterat condamnarea agresiunii militare neprovocate și nelegitime a Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și a reconfirmat susținerea fermă de către Republica Moldova a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, în hotarele ei recunoscute pe plan internațional.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal