Maia Sandu susține o conferință de presă. Președinta vorbește despre organizarea Summitului Comunității Politice Europene (VIDEO)

Maia Sandu susține o conferință de presă. Președinta vorbește despre organizarea Summitului Comunității Politice Europene (VIDEO)

Președinta Maia Sandu susține o conferință de presă în care dă detalii despre organizarea Summitului Comunității Politice Europene (CPE) care urmează să aibă loc la data 1-2 iunie 2023.

Baciu Ana

„La 1 iunie țara noastră va avea onoarea să găzduiască aproximativ 50 de șefi de state și guverne și oficiali ai Uniunii Europene. Vom pune în dezbatere chestiuni vitale, legate de război și pace, de viitorul Europei, viitorul celor 750 de milioane de oameni care muncesc pe continentul european, adică și de viitorul Republicii Moldova ca stat european. 

Vrem să demonstrăm că suntem un partener de încredere gata să contribuie rapid la consolidarea unității și securității pe continentul european. 

Pentru noi cetățenii Republicii Moldova, Summtiul are o semnificație majoră, este o recunoaștere internațională și o oportunitate de a întări legăturile noastre cu țările europene, cu lumea liberă. (...)

Dintr-o zonă gri și necunoscută multora, Moldova va deveni pe 1 iunie centrul Europei. Să ne implicăm cu toții pentru a arăta că Republica Moldova este un stat democratic, solid, responsabil și dedicat integrării europene. Că Moldova este o țară frumoasă. Și că Uniunea Europeană va fi mai bogată cu Moldova parte din ea.

Aceste lucruri le vom spune răspicat și pe 21 mai la Adunarea Moldova Europeană, când toți cetățenii, adunați în Piața Marii Adunări Naționale, își vor arăta sprijinul pentru calea europeană aleasă de țara noastră și pentru un viitor european al copiilor noștri. 

Aceste lucruri le vom spune ferm și încrezători pe 1 iunie tuturor președinților, prim-miniștrilor prezenți în țara noastră”, a spus Maia Sandu.

Publicitate

Menționăm că, în Republica Moldova urmează să aibă loc cea de-a două ediție a Summitului.

Summitul inaugural al CPE a fost găzduit de Președinția cehă a Consiliului Uniunii Europene, iar la eveniment au fost prezenți 44 de șefi de state și de guverne - liderii celor 27 de țări membre ale Uniunii Europene, dar și ai altor 17 state.

CPE reprezintă o platformă de dialog politic și cooperare dintre țările UE și cele din afara spațiului comunitar.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal