Creșterea mediului verde cu 0,1% lângă casa ta, reducere riscul decesului cu 4%, conform Institutului de Sănătate Globală din Barcelona

Creșterea mediului verde cu 0,1% lângă casa ta, reducere riscul decesului cu 4%, conform Institutului de Sănătate Globală din Barcelona

NEWTON HOUSE Grădina Botanică este unicul proiect rezidențial din Chișinău ce dispune de zone comune inteligent proiectate, cu multiple unități de infrastructură proprie pe teritoriu – și, totodată, este poziționat lângă parc. Și nu un parc obișnuit, dar chiar vis-a-vis de unicul parc natural „Grădina Botanică” cu o suprafață de 104 ha de spații naturale.

Cătălina Vudvud Grițco

Trăiești aproape de natură și ai la distanță de mers pe jos absolut toate necesitățile de bază, datorită dotărilor de infrastructură unice din complex

Complexul rezidențial NEWTON HOUSE Grădina Botanică este un cartier rezidențial unic, unde totul este la îndemână. La câțiva pași distanță de casă, chiar pe teritoriul complexului există dotări de infrastructură socială proprie: spații comerciale imense cu shopping center; restaurante și magazine; parcare subterană imensă; grădiniță; sală de fitness cu piscină de înot acoperită atât pentru copii, cât și pentru adulți; propria alee de promenadă comodă pentru părinți, concepută după standardul unui „Mediu fără bariere” fără obstacole și praguri; piste pentru biciclete cu rasteluri; terenuri de joacă pentru copii dispersate pe 5 categorii de vârste – certificate internațional; cameră sanitară „baby care” în fiecare curte; zone comune de odihnă în curțile imense; terenuri de sport diverse (mini teren de fotbal, baschet, volei); depozit securizat și uscat pentru biciclete și inventarul sezonier; teritoriu amenajat pentru animalele de companie și facilități pentru patrupede, precum și alte dotări fără precedent în țară. 

Publicitate
...

NEWTON HOUSE Grădina Botanică

NEWTON HOUSE Grădina Botanică

Poziționarea lângă parc oferă liniște, un somn mai odihnitor, oportunități infinite de a petrece timpul liber și beneficii pentru sănătatea întregii familii

Achiziționarea unui apartament într-un complex rezidențial amplasat în imediată apropiere de parc oferă pe lângă oportunitățile de recreere și frumusețea naturală deosebită, o serie de beneficii pentru sănătate. 

Aer curat și un paradis natural: Trăind în apropierea unui parc, te vei bucura de o calitate mai bună a aerului, pentru că arborii și plantele absorb dioxidul de carbon și alte poluante din aer și produc oxigen. Deseori, aerul în Chișinău trece peste normele calității conform IQAir World Air Quality Report. Poluarea cu particule fine, care mai sunt numite și PM2,5, – este considerată cel mai nociv și principalul factor care are efecte negative asupra sănătății, cum ar fi astmul, accidente vasculare cerebrale, boli cardiovasculare și boli asociate cu sistemul respirator (plămânii). Conform studiului efectuat de către College of Medicine, King Saud University, Riyadh 11461, SaudiArabia mediul verde poate absorbi particulele poluante din aer. Un singur copac matur poate produce între 100 și 250 kg de oxigen pe an, ceea ce acoperă nevoile zilnice a 4 oameni. Chiar dacă oamenii petrec câte 8-10 ore într-o zonă mai aglomerată, timpul petrecut ACASĂ într-un mediu verde și liniștit – ajută la restabilirea integrală a organismului. 

...

NEWTON HOUSE Grădina Botanică

NEWTON HOUSE Grădina Botanică

Viață mai lungă și mai sănătoasă. Studiile arată că expunerea la un mediu natural și spații verzi poate avea un impact pozitiv asupra sănătății și stării de bine a oamenilor. Cea mai mare cercetare din domeniu realizată de Universitatea Colorado din SUA împreună cu Institutul de Sănătate Globală din Barcelona, arată că creșterea mediului verde cu 0,1% într-o rază de 500 de metri în jurul locuinței reduce riscul decesului cu 4%. Locuitorii complexului NEWTON HOUSE Grădina Botanică vor putea petrece timpul într-un mediu natural, investind în sănătatea lor, deoarece vor avea parte de peste 1 100 000 m2 spații verzi chiar în preajma casei. 

...

NEWTON HOUSE Grădina Botanică

NEWTON HOUSE Grădina Botanică

Îmbunătățirea calității somnului: Poluarea interioară (spațiile închise precum locuințe, birouri) este cauza principală a problemei calității somnului, a răcelilor comune și susceptibilitatea la viruși. Un studiu din 2017 a constatat că oamenii care locuiau în zone cu niveluri ridicate de poluare a aerului exterior aveau cu 60% mai multe șanse de a dormi prost, decât cei din regiunile cu mai puțină poluare. Un alt studiu a constatat că ventilația deficitară poate duce, de asemenea, la probleme cu somnul, cum ar fi insomnie, treziri frecvente în timpul nopții, somn agitat sau scurt și stare de oboseală dimineața. Persoanele care nu au un somn de calitate sunt mai predispuse să se îmbolnăvească după ce au fost expuse la un virus sau o răceală comună. Calitatea somnului măsurată în mod obiectiv și prospețimea aerului din dormitor s-au îmbunătățit semnificativ atunci când nivelul de CO2 a fost mai scăzut, la fel ca somnolența raportată a doua zi și capacitatea de concentrare sau performanța oamenilor la testele de gândire logică. 

Pe lângă reglarea somnul și obținerea unui somn mai odihnitor, datorită aerului curat, beneficiezi de un mediu mai sănătos, cu un nivel mai redus de poluare sonoră, pentru că arborii formează o barieră eficientă de absorbție a sunetului.

Nu garantăm că vei avea cel mai bun somn la NEWTON HOUSE Grădina Botanică, dar suntem siguri că traiul vis-a-vis de parc îl va influența pozitiv, iar numeroase studii o demonstrează.

Mai puțin stres și un nivel crescut de bunăstare (wellbeing). Cercetătorii de la Universitatea din Sydney au descoperit că oamenii care merg în natură pentru cel puțin 30 de minute în fiecare zi au un risc mai mic de depresie și anxietate, își prelungesc viața și scad riscul de mortalitate prematură. Totodată, timpul petrecut în natură poate reduce simptomele de stres, anxietate și depresie, îmbunătățind starea psihologică. Un parc natural imens de 100 de hectare poate oferi o oază de relaxare urbană pentru locuitori, unde își pot degaja stresul acumulat datorită agitației vieții cotidiene – lucru esențial pentru menținerea sănătății mintale.

...

NEWTON HOUSE Grădina Botanică

NEWTON HOUSE Grădina Botanică

Beneficii pentru copii. Parcul oferă un mediu sigur și supravegheat pentru copii și contribuie la creșterea unor obiceiuri de viață sănătoase. Un studiu realizat în anul 2018 de către Universitatea de Stat din Carolina de Nord a arătat că copiii care trăiesc într-un mediu înconjurat de natură au un risc mai scăzut de a dezvolta probleme de sănătate mintală, precum anxietatea și depresia. Un alt studiu realizat de Universitatea din Illinois din SUA a arătat că expunerea la spații verzi poate avea un impact pozitiv asupra dezvoltării cognitive și emoționale a copiilor. Aceștia au prezentat un nivel mai ridicat de atenție și autocontrol, iar simptomele ADHD (Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție) au fost mai reduse. Datorită faptului că în parc există o mulțime de oportunități de joacă și mișcare în aer liber – copiii se dezvoltă armonios, reducând oboseala și epuizarea, în special copiii hiperactivi.

Formă fizică îmbunătățită. Mai multă libertate în a alege activitățile sportive și exerciții fizice în aer liber: jogging, alergare, plimbare, bicicletă, trotinetă electrică, badminton, rollerblading, yoga, pilates, meditații – nu ești limitat la o singură activitate oferită, spre exemplu, de sala de forță. În plus, potecile și spațiile disponibile din parc au o suprafață mai puțin dură decât asfaltul sau betonul, ceea ce poate fi mai benefic pentru articulații. 

Dacă îți dorești să îți îmbunătățești starea de sănătate și nivelul de calitate al vieții, atunci achiziționarea unui apartament într-un complex rezidențial lângă un parc poate fi o alegere excelentă. Pentru mai multe informații despre NEWTON HOUSE Grădina Botanică și disponibilitățile de apartamente, ia legătura cu reprezentanții oficiali la numărul de telefon: 076 01 49 47, vizitează biroul de vânzări la adresa: str. Grădina Botanică 18 sau accesează site-ul: newton.md/botanica 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal