Podcastul Azi e vinerea | Ne lepădăm de Șor și Rizea, dar ne trezim cu 100 de funcționari „trăsniți” cu capul de asfalt

Podcastul Azi e vinerea | Ne lepădăm de Șor și Rizea, dar ne trezim cu 100 de funcționari „trăsniți” cu capul de asfalt

Destul de multe s-au întâmplat pe planeta Moldova în săptămâna de după Blajini și până la „maiovcă”. Rizea, Șor, Ceban, președinta cu două briefinguri, șef nou la Curtea Constituțională, decizii la Guvern, efecte ale strategiei „cu capul de asfalt” etc. Pe toate le discutăm și puricăm în ediția de astăzi aceleași noi - Felicia Nedzelschi, editora pe subiecte de autor la AGORA, și Victoria Dumbravă, redactora-șefă AGORA.

Victoria Dumbravă

O să fie forfotă mare în următoarea lună pe la noi. Vom avea proteste, Adunare Națională și Summit cu mai toată spuma lumii politice europene. O mare premieră națională.

Publicitate

În ediția de astăzi „Azi e vinerea”

Cristian Rizea a fost declarat indezirabil pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de 15 ani. Rizea este condamnat pentru corupție în România la 4 ani și 8 luni de închisoare.

Ilan Șor a rămas fără mandatul de deputat, după ce CA l-a condamnat la 15 ani de închisoare. Interesantă a fost însă intervenția fostului președinte Vladimir Voronin, care ne-a avertizat pe toți despre un eventual „polnîi tupic”.

Primarul capitalei, Ion Ceban, ne-a servit un serial întreg săptămâna aceasta. La început a susținut că ar fi fost intentat un dosar penal pe trafic de influență pe numele mamei sale „pentru a o discredita public” și că ar urma niște percheziții. Spusele sale nu s-au adeverit.

Scandalul diplomatic cu China, reacția „țestoaselor” diplomatice moldovenești, precum și retorica diplomației moldo-ruse și interdicția lui Putin de a ne vizita țara.

Domnica Manole nu mai este președintă a Curții Constituționale. Mandatul acesteia a expirat la 23 aprilie. Prin urmare, la ședința din 25 aprilie, noul președinte al instanței a fost numit Nicolae Roșca. Este de menționat că anterior Roșca a fost avocat al Maiei Sandu.

Maia Sandu și satul european expres. Președinta a anunțat finalizarea a 100 de proiecte în cadrul Programului Național „Satul European”. Proiecte finalizate într-un an. La fel, șefa statului anunță lansarea Proiectului „Satul European Expres” în care proiectele trebuie să fie gata în decurs de 6 luni.

Efectul fenomenului „cu capul de asfalt”! Premierul Dorin Recean spune (fără să miorlăie) că aproape 100 de funcționari publici și-au dat demisia în urma vizitelor inopinate efectuate de conducerea Guvernului. E mult, puțin? Nu știm.

Mai multe detalii despre aceste, dar și alte știri afli în podcast.

Noi ne re-auzim vinerea viitoare, când va fi deja luna mai. Până atunci nu uita că poți investi în produsele AGORA prin a deveni membru al comunității noastre. Cu doar 48 de lei lunar ai șansa să devii un susținător activ al presei independente.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal