Air Moldova anunță restructurarea accelerată a companiei „în scopul salvării acesteia”. Toate zborurile sunt suspendate până la decizia instanței

Air Moldova anunță restructurarea accelerată a companiei „în scopul salvării acesteia”. Toate zborurile sunt suspendate până la decizia instanței

Compania Air Moldova a emis un comunicat de presă în care anunță că a declanșat procedura de restructurarea accelerată a companiei „în scopul salvării acesteia” cu scopul de a evita falimentul. Reprezentanții operatorului aerian susțin că până la pronunțarea unei decizii a instanței cu privire la cererea de restructurare, toate zborurile și vânzările de bilete vor fi suspendate.Cristian Bolotnicov

Astăzi, compania aeriană Air Moldova, a depus în instanță cererea de aprobare a restructurării accelerate a companiei, care este un plan de acțiuni, ce are drept scop evitarea falimentului companiei aeriene, soluționarea problemelor existente și acceptarea investițiilor.

Autor: Comunicat Air Moldova din 02.05.2023

Potrivit reprezentanților companiei, restructurarea solicitată în instanță reprezintă utilizarea unui complex de instrumente în scopul depășirii dificultăților financiare și restabilirii viabilității economice a companiei. Totodată, urmează să asigure realizarea investițiilor externe, compania afirmând că există investitori care ar fi dispuși să investească „în jur de 50 de milioane de dolari”, ceea ce ar permite soluționarea problemelor financiare ale companiei.

Citește și: Air Moldova, la un pas de faliment și cu mâna întinsă către stat. Cum a ajuns aici, ce ar putea urma și cum trebuie să procedeze călătorii

Publicitate
Astfel, până la pronunțarea deciziei instanței, privind acceptarea sau respingerea cererii înaintate de Air Moldova, compania va suspenda operarea zborurilor și vânzărilor de bilete începând cu data de 2 mai 2023. Reluarea activității va fi posibilă în termen de 3 zile de la pronunțarea deciziei de către instanță. Odată cu acceptarea de către instanță a cererii de restructurare accelerată, compania Air Moldova va relua operarea zborurilor și comercializarea biletelor.

Autor: Comunicat Air Moldova din 02.05.2023

În cadrul comunicatului, reprezentanții companiei enumeră mai multe motive care au dus la depunerea acestei solicitări, aducând acuzații în adresa foștilor administratori din perioada de până la privatizare, dar și asupra unor instituții de stat.

Recent, după mai multe zboruri anulate, Autoritatea Aeronautică Civilă a efectuat controale inopinate la operatorul Air Moldova. În rezultat, au fost constatate încălcări privind rambursarea mijloacelor bănești și asistența pasagerilor care au avut de suferit de pe urma anulării curselor avia.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal