Ceban recomandă guvernării să obțină autorizația pentru organizarea Adunării „Moldova Europeană” în PMAN prin CSE

Ceban recomandă guvernării să obțină autorizația pentru organizarea Adunării „Moldova Europeană” în PMAN prin CSE

Primarul capitalei, Ion Ceban recomandă guvernării să obțină autorizația necesară pentru organizarea Adunării „Moldova Europeană” prin intermediul unei dispoziții a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). Sugestia vine în contextul în care există mai multe solicitări din partea unor entități de a organiza evenimente la 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), însă o decizie emisă de CSE ar acorda prioritate solicitării depuse de Cancelaria de Stat.

Cristian Bolotnicov

În cadrul emisiunii Rezoomat, edilul a spus că în conformitate cu legislația în vigoare, toți cei care au depus cereri pentru organizarea evenimentelor în PMAN la 21 mai ar trebui să se întâlnească pentru a stabili detaliile manifestațiilor și modul de organizare.

Citește și: O locație - patru evenimente? Piața Marii Adunări Naționale, rezervată pentru 21 mai de Cancelaria de Stat, Partidul Șor, PSRM și un târg al producătorilor locali

N-am oferit deocamdată nimic. Ei trebuie să se întâlnească pentru că există procedură juridică. Le dau un indiciu. Este Comisia Situații Excepționale. Totul au făcut până acum prin CSE. De ce să inventeze altceva? Nu exclud că ceilalți nu vor dori să cedeze. Se oferă autorizații în ordinea depunerii solicitărilor de autorizație, dar unul altuia nu trebuie să încurce. Toți trebuie să fie împăcați cu formula în care participă. Cred că cea mai rezonabilă decizie ar fi decizia CSE și gata, nu mai are nimeni nicio întrebare. E prioritate națională, subiect național, subiect în care e implicată conducerea țării, ce să ne jucăm aici?

Autor: Ion Ceban, primarul general al mun. Chișinău

Publicitate

Edilul capitalei a mai afirmat că la evenimentul din 21 mai curent poate participa orice cetățean, indiferent de opiniile politice, iar forțele de ordine și securitate trebuie să asigure buna desfășurare a evenimentului pentru a preveni violențe sau provocări.

Fiecare trebuie să fie separat cu agenda sa și nu trebuie să încurcăm unii la alții. Până atunci se va desfășura Ziua Victoriei, Ziua Europei și fiecare, în aceste circumstanțe, are sentimentele sale. O tentativă de a pune cap în cap oamenii este absolut inadmisibilă, iar organele de drept, organele de securitate trebuie să lucreze la maximum.

Autor: Ion Ceban, primarul general al mun. Chișinău

Amintim că, la inițiativa președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, la 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizată Adunarea „Moldova Europeană”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal