Acuzațiile Moscovei la adresa Kievului nu pot fi confirmat de SUA. Podoliak susține că Rusia ar pregăti „un atac terorist la scară largă”

Acuzațiile Moscovei la adresa Kievului, în legătură cu un presupus atac asupra Kremlinului, realizat de două drone ce ar aparține Ucrainei, nu pot fi confirmate, afirmă secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken. În același timp, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a respins acuzațiile, iar consilierul prezidențial , Mihailo Podoliak susține că acuzațiile Moscovei arată că „Rusia pregătește în mod clar un atac terorist la scară largă”. 

3 mai 2023, 19:15Cristian Bolotnicov

Acuzațiile Moscovei la adresa Kievului nu pot fi confirmat de SUA. Podoliak susține că Rusia ar pregăti „un atac terorist la scară largă”

Într-o discuție cu un reporter de la The Washington Post, Blinken a afirmat că tratează cu îndoială orice informații vin de la Kremlin. În plus, Politico a discutat cu patru oficiali americani, care afirmă că administrația Biden nu  a știut despre un atac cu drone asupra Kremlinului.

Oficiali de rang înalt ai administrației Biden încă lucrează pentru a confirma dacă presupusul atac a fost ordonat de Kiev, dacă a fost efectuat de un grup pro-Ucraina sau dacă a fost o operațiune sub steag fals a Rusiei, au declarat doi oficiali americani.

De cealaltă consilierul prezidențial, Mihailo Podoliak respinge categoric posibilitatea ca atacul asupra Kremlinului să fie realizată de drone ce aparțin armatei ucrainene și afirmă că ar indica asupra unor probleme în interiorul Federației Ruse. Acesta afirmă că autoritățile ucrainene urmăresc cu interes creșterea numărului de incidente similare în diferite zone ale Rusiei.

Iată de ce arestează un așa-zis grup subversit în Crimeea și apoi anunță despre „drone asupra Kremlinului. În primul rând, Ucraina duce un război exclusiv defensiv și nu atacă obiective aflate pe teritoriul Federației Ruse. Pentru ce? Nu rezolvă nici o problemă militară. Dar oferă Rusiei argumente pentru a-și justifica atacurile asupra civililor.

Autor: Mihailo Podoliak, consilier al șefului de cabinet al Președintelui Ucrainei

Publicitate

Oficialul ucrainean susține că incidentele din ultima vreme ar indica și pierderea controlului de către „clanul lui Putin” și concluzionează că „ceva se întâmplă în Rusia, dar în mod sigur fără dronele Ucrainei deasupra Kremlinului”.

Apariția unor vehicule aeriene neidentificate fără pilot la instalațiile energetice sau pe teritoriul Kremlinului nu poate indica decât activitățile de gherilă ale forțelor locale de rezistență. După cum știți, dronele pot fi cumpărate de la orice magazin militar... Pierderea controlului puterii asupra țării de către clanul lui Putin este evidentă. Dar, pe de altă parte, Rusia a vorbit în repetate rânduri despre controlul său total asupra aerului. Într-un cuvânt, ceva se întâmplă în FR, dar cu siguranță fără dronele ucrainene deasupra Kremlinului.

Autor: Mihailo Podoliak, consilier al șefului de cabinet al Președintelui Ucrainei

Amintim că, Moscova susține că Ucraina ar fi încercat să atace Kremlinul noaptea trecută, 2 mai, potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al Președintelui Federației Ruse. Presa rusă notează că a fost vorba de două drone care au fost doborâte deasupra sediului Administrației Prezidențiale de la Moscova, Ucraina a respins din start acuzațiile, afirmând că duce un „război excusiv defensiv”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal