Detalii despre atacul de la Belgrad. Băiatul de 14 ani ar fi planificat actul din timp

Detalii despre atacul de la Belgrad. Băiatul de 14 ani ar fi planificat actul din timp

Elevul de clasa a VII-a, care a ucis, miercuri, opt copii şi un paznic la şcoala din Belgrad unde învăţa, ar fi planificat atacul cu o lună înainte, ar fi făcut o listă cu potenţiale victime şi a sunat chiar el la poliţie să anunţe masacrul. El a fost găsit şi arestat în curtea şcolii, au anunţat autorităţile într-o conferinţă de presă, relatează portalul Blic.

Diana Latiș

Atacul a avut loc miercuri dimineaţă, în jurul orei 8, la şcoala „Vladislav Ribnikar" din cartierul Vračar, o zonă din Belgrad, unde se află mai multe ambasade şi muzee. Băiatul de 14 ani a venit la şcoală cu pistolul tatălui său şi a deschis focul. Opt copii şi un agent de securitate au fost ucişi, iar şase elevi şi un profesor au fost răniţi şi sunt în prezent spitalizaţi.

Minorul de 14 ani a sunat apoi la poliţie la ora 8:42 şi a spus că şi-a ucis colegii. El a fost găsit şi arestat în curtea instituţiei.

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri după-amiază, autorităţile au anunţat că băiatul şi-ar fi planificat atacul cu o lună înainte. Asupra sa a fost găsită o listă cu numele copiilor, pe care plănuia să îi ucidă, hârtia fiind arătată public de şeful poliţiei.

La conferinţa de presă, ministrul sănătăţii, Danica Grujičić, a subliniat că este nevoie acum de mult sprijin psihologic pentru supravieţuitori, martori, părinţi. Ministrul Educaţiei, Marko Ružić, a anunţat că a fost luată decizia de a declara trei zile de doliu, între 5 şi 7 mai. Cursurile au fost anulate în toate şcolile din Belgrad miercuri după-amiază, iar joi dimineaţă vor începe cu un minut de reculegere.

Institutul de Transfuzie a Săngelui a chemat donatorii voluntari să doneze sânge, necesar pentru operaţia copiilor răniţi în masacru.

Este o mare tragedie. Este fără precedent. A fost recepționat un apel de la directorul adjunct al școlii primare care a spus că cineva a deschis focul. La 8:42, o persoană necunoscută a sunat și a spus că a împușcat mai multe persoane la acea școală primară. Poliția a găsit la locul crimei opt copii uciși, șapte fete și un băiat. De asemenea, a fost împușcat și un paznic. Șase copii au fost răniți. De asemenea, și o profesoară a fost rănită. Unii dintre răniți luptă pentru viața lor în spitale.

Autor: Șefa poliției din Belgrad

Publicitate

Tatăl băiatului a fost arestat, a declarat ministrul de Interne, Bratislav Gašić, într-o conferință de presă. Acesta a spus că ambele pistoale care au fost găsite în posesia băiatului erau deținute legal de tatăl său.

Părintele susține că avea mai multe arme și le ținea încuiate, iar seiful avea un cod. 

Acesta a adăugat că, potrivit unor informații neoficiale, băiatul ar fi mers la vânătoare cu tatăl său și așa ar fi învățat să tragă cu arma.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal