Replica Guvernului după ce Ceban a recomandat folosirea CSE pentru a obține rezervarea PMAN pentru Adunarea „Moldova Europeană”

Guvernul susține că Primăria Chișinău nu a convocat reprezentanții Cancelariei de Stat pentru a discuta despre rezervarea Pieței Marii Adunări Naționale, în vederea desfășurării Adunării „Moldova Europeană” din 21 mai curent. Replica vine după ce recent, primarul a sugerat guvernării să obțină autorizația necesară printr-o dispoziție a CSE, din moment ce locația a fost rezervată pentru mai multe entități.

3 mai 2023, 18:18Cristian Bolotnicov

Replica Guvernului după ce Ceban a recomandat folosirea CSE pentru a obține rezervarea PMAN pentru Adunarea „Moldova Europeană”

În cadrul briefingului de presă de după ședința Guvernului din 3 mai curent, purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă a confirmat că a fost expediată un demers pentru rezervarea Pieței Marii Adunări Naționale, în adresa Primăriei Chișinău în care a argumentat necesitatea rezervării.

Contrar unor informații care au fost în spațiul public, din partea unor oficiali ai autorității locale, nu am văzut un efort de convocare a reprezentanților Cancelariei de Stat pentru a discuta rezervarea locației în data respectivă. Suntem în continuare deschiși și vrem să reiterăm încă o dată că este un eveniment al cetățenilor, un eveniment în care Moldova spune clar și ferm „Da”, cursului ireversibil de aderare la Uniunea Europeană.

Autor: Daniel Vodă, purtător de cuvânt al Guvernului

Publicitate

Citește și: O locație - patru evenimente? Piața Marii Adunări Naționale, rezervată pentru 21 mai de Cancelaria de Stat, Partidul Șor, PSRM și un târg al producătorilor locali

Amintim că, primarul capitalei Ion Ceban, a recomandat guvernării să obțină autorizația necesară pentru organizarea Adunării „Moldova Europeană” prin intermediul unei dispoziții a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). Sugestia vine în contextul în care există mai multe solicitări din partea unor entități de a organiza evenimente la 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), însă o decizie emisă de CSE ar acorda prioritate solicitării depuse de Cancelaria de Stat..

Edilul capitalei a mai afirmat că la evenimentul din 21 mai curent poate participa orice cetățean, indiferent de opiniile politice, iar forțele de ordine și securitate trebuie să asigure buna desfășurare a evenimentului pentru a preveni violențe sau provocări.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal