Motivele perchezițiilor la Direcția Sănătate, explicate de Ceban: Vor să sustragă atenția de la Forumul organizat în capitală. Reacția PAS

Motivele perchezițiilor la Direcția Sănătate, explicate de Ceban: Vor să sustragă atenția de la Forumul organizat în capitală. Reacția PAS

Primarul Ion Ceban a făcut un live pe pagina sa de Facebook în care a explicat, în viziunea lui, care ar fi motivele descinderilor ofițerilor CNA la Direcția municipală de Sănătate, condusă de Boris Gîlcă. Edilul a menționat că principala cauză ar fi sustragerea atenției publice de la Forumul Social Urban. Un alt motiv ar fi criticele aduse de Gîlcă ministrei sănătății, Ala Nemerenco.

Baciu Ana

„S-a făcut asta pentru a atrage atenția de la acest eveniment (n.r. Forum) care se va desfășura în perioada, 4-6 mai. apropo domnul Gîlcă este și moderator, dar și spiker în unul dintre paneluri. (...) În an sunt 365 de zile, ei puteau să o facă oricând, dar ei au ales această zi anume pentru a sustrage atenția și pentru ca toată media să scrie despre asta”, a spus Ion Ceban.  

Potrivit primarului, cel de-al doilea motiv ar fi întrebările despre fondurile europene, în valoare de un miliard de euro oferit de Uniunea Europeană.

„Guvernarea a observat că eu am întrebat unde s-a cheltuit acel miliard de euro care a venit anul trecut în Republica Moldova și Uniunea Europeană”.

În contextul în care perchezițiile au loc într-o cauză penală de delapidare a fondurilor externe destinare refugiaților, primarul a ținut să sublinieze că presiunea crizei a fost pe capitală.

„Încă un lucru, vă aduceți aminte că cineva a gestionat criza refugiaților și spunea că pe zi se cheltuia un milion de euro, vreau să spun că toată presiunea crizei refugiaților a fost pe municipiul Chișinău. Știu că dumnealui (n.r. Gîlcă) a fost atenționat de foarte multe ori pentru critica adusă ministrului incompetent Nemerenco”, a spus Ion Ceban.

După acuzațiile aduse de primar, Partidul Acțiuni și Solidaritate a venit cu o reacție în care a menționat că învinuirile nu sunt decât politice.

„Ion Ceban este deranjat că nu poate mânca liniștit la restaurantul de pe acoperișul unui hotel de lux din capitală sau vrea să redirecționeze atenția cetățenilor și mass-mediei de la faptul că în aceste zile cheltuie 3.506.470 lei din banii publici pentru propriul PR politic? Instituțiile și organele de drept sunt independente și acționează conform legislației. Acuzațiile lui Ion Ceban sunt pur politice și de victimizare”, se arată într-un mesaj PAS.

Menționăm că, în dimineața zilei de 4 mai, Centrul Național Anticorupție și procurorii anticorupție desfășoară acțiuni de urmărire penală într-un caz de delapidare a fondurilor externe, destinate refugiaților, inclusiv la Direcția municipală de Sănătate.

Precizăm că, la 25 aprilie, primarul general susținea că pe 26 aprilie, vor avea loc mai multe percheziții ale organelor de drept la adresele mai multora dintre apropiații săi. Într-un mesaj video făcut public pe rețelele de socializare, Ceban susține că pe numele mamei sale ar fi fost deschis un dosar penal „pentru a o discredita”.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal