Sala de sport a școlii internat nr.5 din Chișinău a fost renovată, cu suportul A.S.I.C.S.

Sala de sport a școlii internat nr.5 din Chișinău a fost renovată, cu suportul A.S.I.C.S.

Sala de sport a școlii auxiliare-internat nr.5 din mun. Chișinău pentru copii cu nevoi speciale a trecut printr-un amplu proces de renovare și a fost dotată cu echipament sportiv. Lucrările au fost efectuate în cadrul unui proiect de caritate, lansat la sfârșitul anului 2022 de către Ambasada Georgiei la Chișinău și Ministerul Culturii al Republicii Moldova în parteneriat cu Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Cătălina Vudvud Grițco

Am decis să facem un concert de caritate, iar din banii obținuți din vânzarea biletelor să ajutăm această școală internat, unde învață copiii cu nevoi speciale. Împreună cu domnul Plamen am decis să renovăm această sală de sport și să oferim echipament sportiv. Sloganul meu - „bunătatea este contagioasă”. Cu cât mai multă bunătate și fapte bune, cu atât va fi mai bine pentru toată lumea”, a declarat ambasadorul Georgiei în Republica Moldova, Levan Diasamidze, în cadrul vizitei la școala-internat în data de 3 mai 2023.

Mijloacele financiare, în valoare de cca 50 de mii de lei, au fost adunate din vânzarea biletelor la concertul de caritate, oferit de către Shiarhimandritul Serafim (Bit-Haribi) și Corul mănăstirii 13 părinți asirieni (Kanda, Georgia) la Sala cu orgă. Asociația A.S.I.C.S. a triplat această sumă, astfel încât școala a primit în total 150 de mii de lei.


Publicitate
Ambasada Georgiei a cumpărat suplimentar inventar pentru această sală, iar noi am decis să oferim un ajutor adițional, în valoare de 20 de mii de lei. Suntem convinși că ajutând oamenii, care au nevoie de suport, putem fi un exemplu de urmat pentru alte companii.

Autor: președintele de onoare al Asociației A.S.I.C.S., Plamen Milanov.

...

A.S.I.C.S

A.S.I.C.S

Orice inițiativă are nevoie de trei piloni, pe care să se sprijine: autoritățile publice centrale, colaborarea internațională și businessul privat. În acest caz noi am stabilit un mecanism prin care oamenii pot dona bani pentru copiii care au nevoie de această asistență nu la modul direct, ci prin intermediul accesului la artă și creație. Este un model pe care trebuie să-l urmăm noi și pe care îl pot urma alții”, a precizat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Elevii sunt încântați de noua sală de sport, renovată cu suportul oamenilor cu suflet mare. 

...

A.S.I.C.S

A.S.I.C.S

În sala de sport au fost reparate geamurile, pereții, s-a schimbat țeava, s-a procurat echipament sportiv. Copii sunt cei mai mulțumiți și când aud că vor avea ora de educație fizică, vin cu mare plăcere. Sunt primii la ușă, așteaptă să intre în sala de sport să se joace cu mingile și cercurile de aici”, a menționat directorul adjunct al școlii, Natalia Cristian.

Școala auxiliară-internat nr.5 este frecventată de 73 de copii cu nevoi speciale din municipiul Chișinău.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal