Scandalul Gîlca: Primarul anunță că una dintre angajatele centrului pentru refugiați a fost demisă

Scandalul Gîlca: Primarul anunță că una dintre angajatele centrului pentru refugiați a fost demisă

Irina Certan, care era unul dintre administratorii centrului de plasament de la Rîșcani, a fost demisă din funcție. Anunțul a fost făcut de către primarul Ion Ceban într-un live pe pagina sa de Facebook. Edilul susține că funcționara ar fi complotat cu reprezentanții PAS și ar fi organizat dovezi false împotriva șefului Direcției Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlca.

Stela Vdovii

Potrivit lui Ion Ceban, angajata ar fi „complotat cu reprezentanții PAS și ar fi organizat dovezi false împotriva șefului Direcției Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlca”.

„Noi în această perioadă am făcut foarte multe pentru toți. Doamna Irina Certan va fi destituită din funcție și solicit să fie trasă la răspundere pentru toate cazurile care s-au întâmplat”, a anunțat Ceban.

Acum știm că doamna Certan, poate a fost șantajată, amenințată sau motivată cu ceva ca să regizeze acest spectacol, împreună cu un șofer nou al domnului Gîlca. Din acel sediu au plecat ajutoare și la PAS nemijlocit, pentru a fi distribuite în alte părți. În aceste circumstanțe au fost implicați și ofițeri SIS care au activat în calitate de hamali la depozit. Un adevărat Hollywood, pentru a-l discredita pe domnul Gîlca și a mă discredita pe mine. Următorul pas este ca această Certan Irina să pună denunț împotriva mea, împotriva domnului Gîlca, ca și în cazul altor colegi care au avut de furcă cu CNA.

Autor: Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău

Publicitate

Precizăm că angajata centrului nu a venit încă cu o reacție la învinuirile pe care i le-a adus Ion Ceban public.

Primarul a mai anunțat că centru Lukoil și depozitul de la Râșcani ar putea fi închise. Motivul ar fi că nu sunt persoane care și-ar asuma administrarea acestora.

Amintim că  șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gîlca, a fost reținut în rezultatul perchezițiilor la Primărie. 

Ulterior, directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, într-o conferință de presă, a anunțat că la domiciliul acestuia au fost găsite un aspirator, două cuptoare cu microunde, două calorifere, patru saci de dormit, opt cutii de veselă și mai multe seturi de produse alimentare.

La moment, Iulian Rusu anunța că în cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație, s-a stabilit că personalul desemnat pentru activitatea CTPR, aflându-se la locul de serviciu, sistematic ar fi sustras produse alimentare și nealimentare (inclusiv electrocasnice mari și mici, obiecte de mobilier, lenjerie de pat etc.) în proporții considerabile care au fost cumpărate din fondurile externe pentru refugiați”.

Vineri, 5 mai, Boris Gâlca a fost eliberat din izolator și a depus cerere de demisie din funcție. Despre aceasta a anunțat, la fel, primarul Ion Ceban.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal