Percheziții la Comrat și Vulcănești. Mai mulți activiști ar fi primit câte 15.000 de lei pentru a convinge oamenii să voteze candidatul Partidului Șor

Percheziții la Comrat și Vulcănești. Mai mulți activiști ar fi primit câte 15.000 de lei pentru a convinge oamenii să voteze candidatul Partidului Șor

Ofițerii CNA, în comun cu procurorii anticorupție și angajații Inspectoratului Național de Investigații, au efectuat mai multe acțiuni de urmărire penală la Comrat și Vulcănești, în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor din UTA Găgăuzia. Potrivit CNA, din probatoriul administrat, s-a stabilit că pentru a convinge un număr de 30 de alegători de a vota candidatura Partidului Șor, fiecare activist ar fi fost remunerat cu 15.000 lei.

Zagnat Elena

Potrivit materialelor acumulate și a rezultatelor investigațiilor operate pe caz, s-a constatat că, în perioada martie – prezent, concurentul electoral vizat în prezenta cauză, precum și grupul său de inițiativă, ar fi acceptat cu bună ştiinţă mijloace financiare din partea unui grup criminal organizat, care ar fi fost și sunt utilizate pentru remunerarea ilicită a activiștilor implicați în campania electorală de alegere a bașcanului UTA Găgăuzia, precum și pentru determinarea alegătorilor să voteze pentru candidatul formațiunii. 

Autor: CNA

Potrivit CNA, au fost stabilite încălcări ale legislației electorale precum: transportarea organizată contra plată a alegătorilor la secțiile de votare, plasarea afișajului electoral în locuri nepermise, dar și acceptarea unor mijloace băneşti despre care se presupune că au fost primite de la grupul criminal organizat şi nu au fost declarate la CEC.

Au fost autorizate percheziţii la domicilii, auto și oficiile formațiunii Comrat şi Vulcăneşti care au vizat 10 persoane. În urma acestora, au fost ridicate liste și înscrisuri cu informații despre persoane și mijloacele financiare achitate, numerar, telefoane mobile și alți purtători de informații.

CNA afirmă că nicio persoană nu a fost reținută. În dimineața zilei, însă, Partidul Șor a declarat că șefii Organizațiilor Teritoriale din Găgăuzia ar fi fost reținuți.

Publicitate
Perchezițiile, precum și noul val de represalii și intimidări au loc în ziua în care Mișcarea Pentru Popor, din care face parte și Partidul Șor, au anunțat că vor organiza, la Parlament, un protest față de fărădelegile guvernării și pentru a cere alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate, inclusiv după refuzul conducerii țării de a achita facturile cetățenilor pentru gaze, căldură și curent electric. Regimul a recurs la șantaj, amenințări și rețineri, pentru a-i speria pe oameni și a-i determina să nu participe la protestele antiguvernamentale.

Autor: Partidul Șor

Amintim că în urma alegerilor din UTA Găgăuzia, doi candidați au acces în cel de-al doilea tur. Este vorba despre Grigorii Uzun, susținut de PSRM, care a obținut 14.849 de voturi, și Evghenia Guţul, susținută de Partidul Șor, care a obținut 14.836 de voturi.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal