VB Talks | Podcast by Victoriabank | Dana Ciobanu & Sergiu Beznițchi: „Noi avem diverse modalități în care suntem rebeli” (VIDEO)

VB Talks | Podcast by Victoriabank | Dana Ciobanu & Sergiu Beznițchi: „Noi avem diverse modalități în care suntem rebeli” (VIDEO)

Invitatul Danei Ciobanu la cea de-a 20-a ediție a podcastului VB Talks este jurnalistul, scriitorul și moderatorul Sergiu Beznițchi, care recent a lansat volumul „Oamenii ca păpădiile”. Șirul de lansări ale cărții s-a remarcat printr-o cavalcadă de evenimente inedite, iar banii de pe urma vânzărilor vor fi utilizați pentru a ajuta alți doi autori să-și scoată de sub tipar cărțile de debut. 

Victoriabank Author

Cu 20 de ani în urmă, Sergiu Beznițchi era un rebel care-și purta nonconformismul sus și tare, provocator chiar și prin părul lung și cârlionțat. Astăzi s-ar părea că „s-a cumințit”, dar nu este așa. „Noi avem diverse modalități în care suntem rebeli”, spune Sergiu, remarcând că „fiecare vârstă își are propriile papile gustative și propriile frumuseți.”

Deși este cunoscut prin agilitatea cu care moderează diverse genuri de evenimente, inclusiv nunți, Sergiu Beznițchi afirmă că este introvertit, iar sunetul care-i produce cea mai mare plăcere este trilul păsărilor de pe malul Nistrului, inclusiv orice muzică autentică. 

Scena este locul unde Sergiu Beznițchi se simte bine, deși în primele cinci minute întotdeauna este acaparat de emoții, iar abilitățile sale de actor și moderator s-au manifestat devreme, într-un cerc dramatic la școala generală. Apropo, părinții lui Sergiu Beznișchi au fost profesori și l-au învățat matematică și informatică. El spune că, deși mama sa a fost în acele timpuri destul de autoritară, acest fapt nu l-a afectat pentru că orice discuție cu ea era argumentată.

Întrebat despre abilitatea sa de a construi jocuri de cuvinte, Sergiu a răspuns: „Eu aud ceea ce nu aud alții”, remarcând că nu este singurul care are acest talent. El are o explicație și pentru debitul său verbal, crucial în moderarea evenimentelor: la vârsta de doi ani Sergiu încă nu vorbea și, probabil, zice el, abilitatea sa de moderator vine din impulsul de a compensa acea tăcere.

Publicitate

În cadrul discuției cu Dana Ciobanu, Sergiu Beznițchi a explicat și de ce citește astăzi multă poezie, care este diferența dintre „profunzimile” diferitor scriitori, ce relație are cu „post-post-post-modernismul” și de ce scrie cărți.

Dacă doriți să aflați și ce înseamnă pentru Sergiu dragostea pentru o femeie, care este sursa sa de existență, ce spune despre soția sa, Cristina, și ce vise au împreună, urmăriți podcastul VB Talks aici:

Munca din spatele știrilor, articolelor, istoriilor de viață, editorialelor și emisiunilor AGORA se datorează unei echipe de 25 oameni. Însă, pe lângă acești oameni dedicați, care pun combustibil în motorul AGORA, mai avem o categorie de autori, cu statut special. Aceștia sunt contributorii AGORA. Contributorii sunt o comunitate de persoane, organizații, think tank-uri și companii care participă la diversificarea agendei publice prin opinii, comentarii, analize sectoriale și expertize bazate pe experiență și cunoștințe solide. Contributorii AGORA sunt cei care ne ajută să înțelegem mai bine procesele sociale, economice și politice din țară și din lume. Viitorul AGORA depinde numai de încrederea cititorilor noștri și de calitatea materialelor pe care le producem. Investește în dezvoltarea redacției AGORA printr-un abonament digital. Devino membru https://agora.md/membership

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal