Tatiana Vozian spune că a fost retrogradată după ce l-a acuzat de avansuri sexuale pe Marian Lupu

Tatiana Vozian spune că a fost retrogradată după ce l-a acuzat de avansuri sexuale pe Marian Lupu

Șefa Direcției generale de metodologie, planificare și raportare a Curții de Conturi, Tatiana Vozian, declară că a fost retrogradată, la o lună după ce l-a acuzat pe președintele instituției, Marian Lupu, de avansuri sexuale. În replică, reprezentanții instituției declară că ar fi vorba, de fapt, despre o reorganizare planificată.

Zagnat Elena

Despre reforma instituțională a lui Lupu…La exact o lună de la declarațiile mele publice am fost retrogradată în funcție!!! Am acceptat o funcție inferioară celei deținute anterior de mine, pentru că îmi asum consecințele unui denunț public despre o persoană controversată, dar bine relaționată așa cum este cet. Lupu! După cum am scris anterior sunt fidelă Curții de Conturi în sine, dar nu cet. Lupu și nu mă sperie „pedepsele” lui de retaliere!

Autor: Tatiana Vozian

Într-un preaviz postat de angajata Curții de Conturi pe Facebook scrie că Tatianei Vozian i-au fost propuse trei funcții: cea de șefă a Direcției audit al performanței, de șefă adjunctă a Direcției audit al performanței și de șefă a Direcției dezvoltare instituțională și metodologie. Potrivit documentului, „în caz de neacceptare a funcției propuse, se acordă 30 de zile calendaristice cu reducerea programului de muncă cu până la două ore zilnic, cu menținerea salariului, pentru căutarea unui alt loc de muncă”. 

Publicitate
...

Solicitată de Ziarul de Gardă, Violeta Balan, șefa Secției relații externe și comunicare din cadrul Curții de Conturi, a declarat că Tatiana Vozian a obținut o altă funcție în urma unei reorganizări.

„Această reorganizare nu este spontană, a fost planificată și este un rezultat al recomandărilor care au fost făcute în cadrul evaluării „peer review”, efectuată de un grup de experți internaționali. Una din recomandări a fost optimizarea. Nu este vorba doar despre doamna căreia i s-a propus acum alt post, este vorba despre 10 – 12 persoane care au rămas fără funcțiile pe care le aveau și li s-au propus alte funcții”, a declarat Violeta Balan pentru Ziarul de Gardă.

Amintim că șefa Direcției generale de metodologie, planificare și raportare a Curții de Conturi, Tatiana Vozian, l-a acuzat pe președintele instituției, Marian Lupu, de avansuri sexuale. Acuzațiile au fost făcute publice pe Facebook, iar angajata a anexat și un ordin prin care aceasta a primit o mustrare aspră din partea lui Lupu. Femeia susține că asta se întâmplă cu „femeile lidere de la Curtea de Conturi care nu se supun condițiilor și nu acceptă avansurile sexuale ale lui Lupu”.

Într-o declarație emisă pe pagina Curții Conturi, Marian Lupu a anunțat că a inițiat mai multe acțiuni legale, printre care o cerere prealabilă prin care cere Tatianei Vozian „dezmințirea informațiilor mincinoase și defăimătoare, conținute în mesajul postat public la data de 11.04.2023, prin care se lezează onoarea, demnitatea și reputația mea profesională, precum și repararea prejudiciului moral”.

Lupu mai anunță că a depus și o sesizare în adresa Poliției prin care cere tragerea la răspundere contravențională a angajatei instituției pentru calomnie. În același timp, oficialul a mai depus o sesizare în adresa Procuraturii, cerând examinarea „pretinselor acțiuni ilegale în raport cu persoana în cauză, cu emiterea unei soluții la caz, în modul prevăzut de lege”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal