Cetățenilor li se recomandă să poarte cu ei documente de identitate: Precizări privind măsurile de securitate, pentru Summitul CPE

Cetățenilor li se recomandă să poarte cu ei documente de identitate: Precizări privind măsurile de securitate, pentru Summitul CPE

În vederea excluderii dezinformărilor, Grupul Media pentru Știri de Securitate (GMSS-CPE) vine cu o serie de precizări, care vizează activitatea cotidiană a cetățenilor în condiții de confort și siguranță în contextul Summitului CPE 2023. Autoritățile din domeniile securității naționale, afacerilor interne și apărării informează cetățenii că vor asigura pe întreg teritoriul național un regim de normalitate, folosind măsuri și mijloace adecvate pentru menținerea stabilității sociale. Vedeți mai jos unele precizări privind măsurile de securitate pentru perioada desfășurării Summitului.

Stela Vdovii

În perioada 31 mai – 2 iunie curent, punctele de trecere ale frontierei de stat vor funcționa în regim normal de lucru. Autoritățile vor întreprinde măsuri suplimentare integrate cu activitatea zilnică de serviciu, astfel încât trecerea frontierei de stat de către persoane și mijloace de transport să nu fie afectată.

Pentru evitarea unor eventuale aglomerări, în perioada vizată va fi suplinit numărul de polițiști de frontieră din prima linie, inclusiv numărul dispozitivelor speciale de control al documentelor de călătorie.

De asemenea, în vederea asigurării siguranței și securității aeronautice, toate zborurile aeronavelor civile vor fi interzise pe întreg spațiul aerian al Republicii Moldova pentru intervalul de timp 1 iunie ora 00.00 (ora locală) până pe 2 iunie ora 07.00 (ora locală), excepție făcând aeronavele oficiale. În cazul aeronavelor fără pilot (drone) civile, interdicția de zbor este pentru perioada 31 mai ora 00.00 (ora locală), până pe 2 iunie ora 07:00 (ora locală).

Măsurile de securitate, care vor fi aplicate pentru Summitul CPE, sunt la standarde internaționale și vor fi instalate gradual având un nivel sporit de flexibilitate, astfel încât inconveniențele să fie cât mai reduse pentru societate. Cetățenilor li se recomandă să aibă asupra lor documentele de identitate, în cazul în care vor fi legitimați de către organele de ocrotire a normelor de drept.

Activitatea instituțiilor care au regim de lucru continuu (poliția, poliția de frontieră, serviciul vamal, serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112, salvatorii și pompierii, spitalele, autoritatea pentru străini, carabinierii, Serviciul de Informații și Securitate, Armata Națională, penitenciarele, etc), activitățile comerciale (centrele comerciale, magazinele alimentare, piețele), culturale se desfășoară fără perturbări în perioada Summitului. La fel și evenimentele publice care nu au loc în perimetrul de securitate.

Autoritățile mizează pe înțelegerea cetățenilor față de eventualele dificultăți cu privire la mobilitate și fac apel la calm și atitudine proactivă.

GMSS-CPE recomandă tuturor persoanelor să se informeze din surse oficiale, întrucât informațiile de interes public sunt difuzate pe website-urile oficiale și transmise presei în timp real.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal